Snel programma’s en meer starten in Windows met PowerToys Run

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

PowerToys Run is een onderdeel van Windows PowerTools. PowerToys Run helpt u om snel bestanden en mappen te zoeken in Windows, maar ook om snel programma’s te starten. Het lijkt op Spotlight in Mac.

Windows biedt verschillende manieren om apps en bestanden te openen die op uw computer zijn opgeslagen. U kunt natuurlijk naar het Startmenu gaan, U kunt de naam van een app of bestand typen in het zoekveld of U kunt op Windows + R drukken om de ingebouwde opdracht Uitvoeren te openen. Vanuit daar kunt u vervolgens de volledige naam van de toepassing die u wilt openen starten.

U kunt Cortana zelfs vragen om een specifiek programma of bepaalde bestanden te starten.

Maar met de nieuwste versie van Windows 10 PowerToys heeft Microsoft nog een andere manier bedacht om een programma of bestand te starten.

PowerToys Run voor Windows

Om te beginnen dient u PowerToys te downloaden. Klik op de laatste versie die voor Windows beschikbaar is en installeer PowerToys.

powertoys downloaden

Het installatie proces spreekt voor zich.

Als PowerToys is geïnstalleerd dan start u de PowerToys applicatie. In de Windows zoekbalk type: PowerToys en klik op PowerToys (Preview).

powertoys starten windows 10

Nu dat u PowerToys heeft gestart bevind PowerToys zich in het Windows systeemvak. Bij mij starte PowerToys geminimaliseerd op, vandaar dat ik aangeef dat het zich in het systeemvak bevind.

Powertoys in systeemvak

U hoeft verder niets te openen. PowerToys is actief in het systeemvak en is toegevoegd aan het contextmenu van Windows.

Om PowerToys Run te openen is het belangrijk om eerst te controleren of PowerToys Run is ingeschakeld in de instellingen. Open PowerToys uit het systeemvak.

Klik links in het menu op PowerToys Run. Controleer of PowerToys Run is ingeschakeld.

PowerToys run instellingen

Om snel bestanden en mappen te zoeken in Windows met PowerToys Run is de standaard snelkoppeling actief.

De toetsencombinatie ALT + Spatiebalk op uw toetsenbord activeren het zoeken met PowerToys Run.

toetsenbord

als het zoeken met PowerToys Run is geactiveerd verschijnt het volgende venster in het midden van uw scherm. In het venster kunt u zoeken op alles wat er op uw computer beschikbaar is, bijvoorbeeld een naam van een applicatie een specifiek programma of map of link naar website.

PowerToys Run snel zoeken

Niet alleen zoeken, u kunt ook shell-commando’s uitvoeren. Dit zijn dezelfde commando’s die u ook kunt uitvoeren via het Start menu en dan Uitvoeren. Hieronder een voorbeeld hoe u msconfig kunt openen via PowerToys run.

U begint het commando dan met een > teken gevolgd door de applicatie naam van het uit te voeren Windows shell commando.

shell commando uitvoeren via powertoys run

Ook is het mogelijk om calculaties (rekenen) uit te voeren via PowerToys Run. U typt de som die u wilt uitrekenen direct in het PowerToys venster en de uitkomst wordt weergegeven.

rekenen met powertoys run

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Ondertussen lees meer over andere functionaliteit in Microsoft PowerToys.

Windows vensters beheren met Fancyzones.

Kleur identificeren met Color Picker (PowerToys).

Meerdere bestanden hernoemen in Windows met PowerToys

Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓