Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Bestanden delen via OneDrive in Windows? Dit is hoe!

OneDrive is de cloudopslag dienst die Microsoft aanbiedt om al uw bestanden veilig op één plaats op te slaan, waartoe u vervolgens vanaf vrijwel elke locatie toegang hebt.

De dienst werkt als een traditionele externe schijf, maar met het verschil dat OneDrive beschikbaar is via het internet en extra functies biedt. Omdat de dienst werkt op verschillende apparaten en platformen, kunt u bijvoorbeeld een bestand maken op het ene apparaat en verder gaan waar u gebleven was op een andere computer zonder dat u iets hoeft over te zetten op een USB-stick of het naar uzelf hoeft te e-mailen. Bovendien kunt u met OneDrive eenvoudig inhoud delen met andere mensen en in realtime samenwerken dankzij de Microsoft 365-integratie.

Bestanden delen via OneDrive

Met OneDrive kunt u op een veilige manier bestanden delen met iemand die niet rechtstreeks is verbonden met uw thuisnetwerk of kantoor, en die persoon kan zich overal ter wereld bevinden.

Als u een bestand of map wilt delen, verplaatst u gewoon de doelmap naar uw OneDrive-opslag en deelt u vanaf daar. Selecteer OneDrive aan de linkerkant, klik vervolgens met de rechtermuisknop op de map of het bestand dat u wilt delen en selecteer Meer opties weergeven.

OneDrive

Klik daarna op de Delen knop.

Bestand delen via OneDrive

De eenvoudigste manier is om de link van het gedeelde document te kopiëren en naar de persoon te sturen die u toegang wilt geven tot het document. U kunt ook voorwaarden stellen aan wat de persoon kan doen met het document wanneer hij de link ontvangt, inclusief het typen van een wachtwoord voordat het document kan worden gelezen.

Type daarna de naam, groep of het e-mailadres. Klik daarna op Koppeling kopiëren of op de verzendknop om het bestand of map te verzenden.

OneDrive bestanden delen

U kunt ook klikken op de “Koppeling kopiëren” knop om rechtstreeks de hyperlink naar het bestand of map te verzenden.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
1 REACTIE

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!