Secpol.msc installeren in Windows 10 of Windows 11 home editie

Stefan
Lokaal beveiligingsbeleid installeren in Windows home editie

Het Lokaal beveiligingsbeleid (secpol.msc) in Windows 10 of Windows 11 bevat belangrijke informatie over de beveiliging van een lokale computer.

Secpol maakt echter geen deel uit van de Windows Home editie. Wanneer u probeert toegang te krijgen tot het Lokaal beveiligingsbeleid in Windows Home, krijgt u een foutmelding dat secpol.msc niet kan worden gevonden.

Computer beheerders gebruiken het voornamelijk om verschillende beveiligingsparameters van de computer te beheren en te wijzigen. Als u secpol.msc installeert dan krijgt u ook toegang tot gpedit.msc.

Secpol.msc installeren in Windows 10 of Windows 11 home

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op uitvoeren in het menu. In het uitvoeren venster type: notepad.exe. Open Notepad.

In het Notepad venster kopieer en plak de volgende tekst:

@echo off pushd "%~dp0" dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientExtensions-Package~3*.mum >List.txt dir /b %SystemRoot%\servicing\Packages\Microsoft-Windows-GroupPolicy-ClientTools-Package~3*.mum >>List.txt for /f %%i in ('findstr /i . List.txt 2^>nul') do dism /online /norestart /add-package:"%SystemRoot%\servicing\Packages\%%i" pause

Klik op bestand en klik op Opslaan als.

Opslaan als

Wijzig “Opslaan als” naar “Alle bestanden (*.*)”. Geef het een duidelijke bestandsnaam met extensie .bat, bijvoorbeeld “Secpol installeren.bat”. Klik op Opslaan.

Secpol installeren

Ga naar de map waar u het bestand heeft opgeslagen. Klik met de rechtermuisknop op het zojuist aangemaakte .bat bestand. Klik op “Als Administrator uitvoeren”. Accepteer de melding om het bestand uit te voeren.

Uitvoeren als Administrator

Het lokaal beveilingingsbeleid (secpol) wordt nu toegevoegd door de “Deployment Image Servicing and Management tool” in Windows hoem editie. Dit duurt niet lang. Controleer of secpol succesvol is geïnstalleerd. Sluit daarna het venster.

Secpol msc package installeren in windows 10 of windows 11 home

Na succesvolle installatie van secpol.msc. Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op uitvoeren. In het uitvoeren venster type: secpol.msc

Lees ook
Tweede monitor wordt niet gedetecteerd in Windows 11

De lokaal beveiligingsbeleid bewerker wordt nu geopend.

Lokaal beveiligingsbeleid installeren in Windows home editie

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke 2 weken een samenvatting van de laatste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.
Deelt u mee?
Help mee en deel deze informatie met andere mensen.
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *