Google Chrome of Edge aanpassen aan het uiterlijk van Windows 11

Stefan
Windows 11 uiterlijk toepassen op Google Chrome en Edge

Windows 11 heeft, in tegenstelling tot de vorige Windows-versies, afgeronde hoeken die goed passen bij het nieuwe uiterlijk van het besturingssysteem. Apps lopen echter nog steeds achter in het aanpassen van die nieuwe menustijl, wat leidt tot een inconsistente gebruikerservaring.

Hoewel het zeker geen groot ongemak is, roept het tegelijkertijd ook niet echt een goed gevoel op. Gelukkig kunt u met Google Chrome en Microsoft Edge, een van de meest gebruikte apps op uw computer, die scherpe menu’s veranderen in meer afgeronde, waardoor u een betere algehele gebruikerservaring krijgt. Chrome en Edge nemen dan het uiterlijk van Windows 11 over.

Deze aanpassing is voorlopig een aanpassing die u kunt uitvoeren via de verborgen instellingen in Google Chrome of Edge, genaamd “flags”.

Alle functies die beschikbaar zijn in de “flags” instellingen van Chrome of Microsoft Edge zijn experimenteel. Echter, aangezien we alleen de uiterlijke elementen in kleine mate zullen aanpassen, zou dit geen enkel probleem mogen vormen voor uw dagelijkse werking van de browser.

Controleer voor dat u doorgaat of u de nieuwste versie van de Google Chrome of Microsoft Edge browser heeft geïnstalleerd.

Google Chrome en Edge aanpassen aan het uiterlijk van Windows 11

Google Chrome

Open de Chrome browser. In de adresbalk type:

chrome://flags/

Zoek naar “Windows 11 style” via de zoekbalk bovenin het Google Chrome venster.

Wijzig de instelling “Use Windows 11 style menus where possible” naar “Enabled – All Windows versions”.

Windows 11 style menus in Google Chrome

Microsoft Edge

Open de Microsoft Edge browser. In de adresbalk type:

edge://flags/

Zoek naar “Enable Windows 11 Visual Updates” via de zoekbalk bovenin het Microsoft Edge venster.

Wijzig de instelling “Enables in-progress visuals appropriate for your currently installed version of Windows” naar “Enabled” en start de browser opnieuw op.

Windows 11 uiterlijk toepassen op Microsoft Edge

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *