“Diagnostiek van app” uitschakelen in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als u Windows 11 gebruikt, moet u weten dat “Diagnostiek van app” een functie is in het Windows-besturingssysteem die informatie verzamelt van de andere toepassingen die op uw systeem worden uitgevoerd.

De bedoeling van Microsoft achter deze informatie is om de algemene stabiliteit van die apps te verbeteren. Echter, de meeste van ons zullen niet blij zijn met deze functie van Windows 11 en dit zien als een privacy probleem. De meeste Windows-gebruikers willen “Diagnostiek van app” in Windows 11 uitschakelen.

“Diagnostiek van app” slaat de volgende gegevens op: Naam van de app, gebruikersnaam die de app gebruikt, het geheugen de app gebruikt,  en andere processen die worden aangestuurd door de app.

Als u “Diagnostiek van app” wilt uitschakelen in Windows 11, dan leest u in dit artikel hoe dit werkt.

App diagnostiek uitschakelen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links in het menu op Privacy & beveiliging. Klik in de rechterkolom op “Diagnostiek van App”.

Schakel de volgende functies uit: Diagnostische toegang voor apps en Apps toegang geven tot diagnostische gegevens over uw andere apps.

Diagnostiek van app uitschakelen in Windows 11

Na het uitschakelen van diagnostische gegevens van apps dient u de diagnostische data nog te verwijderen. Ga terug naar de Privacy & beveiliging instellingen.

Klik daarna op Diagnostische gegevens en feedback. Klik op Diagnostische gegevens verwijderen en daarna op de verwijderen knop.

Diagnostische gegevens verwijderen in Windows 11

U heeft nu diagnostische app gegevens uitgeschakeld en de gegevens verwijderd.

Lees meer: 

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓