Lokaal gebruikersaccount toevoegen in Windows 11? Dit is hoe!

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen.

Hoewel Microsoft afdwingt dat u zich bij een Windows 11 installatie aanmeldt met een Microsoft-account in de cloud, geven de meeste Windows-gebruikers hier niet de voorkeur aan. Veel Windows-gebruikers gebruiken liever een lokaal account dat helemaal niet met het internet is verbonden.

De meesten van ons willen een lokaal account gebruiken om Windows 11 te installeren. In dit artikel leg ik u stap voor stap uit hoe u tijdens installatie van Windows 11 een lokaal account kunt gebruiken in plaats van een Microsoft-account. Dit is geen officiële manier om Windows 11 te installeren, ik adviseer een alternatieve manier.

Onderstaande manier is alleen van toepassing op Windows 11 home editie. Als u Windows 11 professional gaat installeren kunt u een “offline account” selecteren tijdens installatie.

Naast Windows 11 installeren met een lokaal account kunt u ook een lokaal account toevoegen in Windows 11. Beide licht ik toe in dit artikel.

Windows 11 home installeren met een lokaal account

Ik ga ervan uit dat u al een opstartbaar USB-station van Windows 11 hebt gemaakt. Daarna start u de computer op met de Windows 11 installatie media. Installeer Windows 11 totdat u bij het onderstaande scherm komt om te verbinden met het internet.

Als u bij het scherm bent om te verbinden met het internet, drukt u op uw toetsenbord op de volgende toetsencombinatie: SHIFT + F10.

Windows 11 installeren zonder Microsoft-account

Er verschijnt nu een Opdrachtprompt-venster. In dit Opdrachtprompt venster typt u het onderstaande commando en bevestig met de enter toets.

taskkill /F /IM oobenetworkconnectionflow.exe

Daarna, in het Opdrachtprompt-venster type: exit. Om het Opdrachtprompt-venster te sluiten.

Het scherm om verbinding te maken met het internet verdwijnt nu. Er wordt een scherm geopend om een lokaal account aan te maken in Windows 11.

Microsoft Windows 11 met lokaal account installeren

Geef uw naam voor het lokale gebruikersaccount in en klik op volgende.

Windows 11 installeren met een lokaal gebruikersaccount

Volg nu de stappen om Windows 11 verder te installeren zonder Microsoft-account en met een lokaal account.

Lokale gebruiker aanmaken in Windows 11

In Windows 11 beperkt Microsoft het aanmaken van gebruikersaccounts. Windows 11 dient tijdens installatie verbonden te zijn met het internet en een Microsoft-account is nodig om met Windows 11 te werken.

Als u in Windows 11 Home editie een lokale gebruiker wilt aanmaken dan volgt u de onderstaande stappen. In Windows 11 pro editie gaat dit een stuk makkelijker.

Klik op de startknop. Klik daarna op Instellingen.

Windows 11 instellingen

Klik aan de linkerzijde op Accounts en klik daarna op Gezin en andere gebruikers.

Gezin en andere gebruikers

Klik daarna in de “Andere gebruikers” instellingen op Account toevoegen.

Account toevoegen aan Windows 11

Een nieuw aanmeldvenster wordt geopend. Klik op de link: Ik beschik niet over de aanmeldgegevens van deze persoon.

Ik beschik niet over de aanmeldgegevens van deze persoon

Klik daarna op de link: Gebruiker zonder Microsoft-account toevoegen.

Gebruiker zonder Microsoft-account toevoegen

U kunt nu een lokaal gebruikersaccount voor Windows 11 aanmaken. Vul de gevraagde gegevens in zoals de accountnaam, een wachtwoord en een aantal wachtwoord herinneringsvragen. Klik op Volgende om door te gaan.

Lokale gebruiker toevoegen aan Windows 11

Het aanmeldvenster wordt gesloten. In de “Andere gebruikers” instellingen ziet u het zojuist aangemaakte lokale gebruikersaccount in Windows 11. Klik erop en klik op Accounttype wijzigen.

Lokaal accounttype wijzigen in Windows 11

U kunt het type lokale gebruikersaccount wijzigen naar Standaardgebruiker of Administrator. Een administrator is een beheerder van de computer. Bent u de beheerder van deze Windows 11 computer kies dan voor Administrator. Klik op OK.

Accounttype aanpassen naar Administrator in Windows 11

U kunt nu afmelden en opnieuw aanmelden met het zojuist aangemaakte Windows 11 lokale gebruikersaccount.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂
8 REACTIES
 1. Dag Stefan, Duidelijke uitleg, waarvoor dank. Om de een of andere reden lukt het bij mij niet. Het account aanmaken gaat prima, maar vervolgens verschijnt het account niet bij het inloggen. Begrijp er niets van. Is pas nog prima gelukt op een andere laptop, maar nu werkt het niet. Ik snap dat ik weinig aanknopingspunten geef, maar wat zou ik verkeerd kunnen doen? Groet, Hugo

  • Hallo, mogelijk is het account standaard al uitgeschakeld. Klik met de rechtermuisknop op de Startknop, klik vervolgens op uitvoeren. In het uitvoeren venster type: lusrmgr.msc. Klik daarna op Gebruikers, dubbelklik op het lokale account en controleer of “Account is uitgeschakeld” aangevinkt staat. Maak ook eens een lokale gebruiker aan met een andere naam. Groet, Stefan

   • Dank voor je reactie. Gekeken, maar account staat ingeschakeld. Misschien heeft het ermee te maken dat ik Windows 11 Pro-versie gebruik. Op andere sites ben ik tegengekomen dat het aanmaken van 2e lokaal account niet meer mogelijk is. Wel vreemd dat erbij staat dat dit vanaf versie 22H2 geldt en ik versie 21H2 heb. Ook vreemd dat ik tijdens het aanmaken geen melding krijg, maar dat gebruiker niet wordt aangemaakt (ook geen mapje op de C-schijf in map gebruikers.

    • Hallo, nee dat klopt niet. Heeft niets met Windows 11 Professional of 22H2 te maken. Ik heb het zojuist getest met pro en 22h2 via insider preview en het werkt gewoon, ik kan meerdere lokale gebruikers aanmaken. Controleer eens de gebruikersnaam van het lokale account, gebruik geen admin, local, user, etc. Ook controleer of Windows 11 professional is geactiveerd.
     Groet, Stefan

 2. Ik heb op die manier een tweede account gemaakt voor mijn zoontje maar als hij zich hierop aanmeldt staan al mijn apps op het scherm, dat is dus niet de bedoeling.

  Hie krijg je een tweede “blanco” account met een leeg scherm waarop hij zijn eigen dingetjes kan installeren en achergrond etc kan customizen …. zonder dat hij virusrommel binnenhaalt

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!