Geluid gaat harder of zachter in Windows 10? De Oplossing!

Stefan
Geluid gaat harder of zachter in Windows 10? De Oplossing!

Wanneer u geluid op uw Windows 10 computer afspeelt, moet u hebben gemerkt dat het geluidsvolume verschilt voor video’s en muziek. Zelfs wanneer u een online video zoals YouTube bekijkt, kunt u opmerken dat het volume van de reclame veel hoger is dan de eigenlijke video.

Het verschil in geluidsvolume geldt niet alleen voor video’s, maar ook voor de muziekcollecties. Afhankelijk van hoe en van waar u de muziek hebt gedownload, kan het geluidsvolume voor sommige nummers verschillen.

In dergelijke situaties wijzigt u meestal het geluidsvolume telkens wanneer u een video-bestand of muziek afspeelt. Het constant moeten aanpassen van het volume in Windows 10 is ronduit vervelend!

Maar er is een oplossing voor dit vervelende volume probleem, als u de “loudness equalization” functie inschakelt, normaliseert Windows 10 het geluidsvolume onmiddellijk. Dit biedt een uniform geluidsniveau voor alle media, inclusief video’s, muziek en online video’s in alle web browsers en apps op uw pc.

Geluid gaat harder of zachter in Windows 10

Klik met de rechtermuisknop op de Windows start knop. Uit het startmenu klik op Uitvoeren. In het Uitvoeren venster type: mmsys.cpl.

mmsys cpl openen

De Windows geluidsinstellingen worden nu geopend. Klik in het tabblad “Afspelen” op de Luidsprekers en kies daarna Eigenschappen uit het menu.

Geluid eigenschappen windows 10

Klik daarna op het tabblad “Enhancements” en schakel de functie: Loudness Equalization in. Klik daarna op toepassen en daarna op OK.

De Loudness Equalization optie bestaat in Windows 10 om het geluidsvolume op te krikken, zelfs als u het geluid maximaliseert, en u nog steeds dingen te zacht hoort. Zoals u waarschijnlijk hebt gemerkt “vermindert deze optie waargenomen volumeverschillen”, waardoor stille en luide geluiden gemakkelijker te horen zijn.

Het is belangrijk op te merken dat de meeste apps een soort van “loudness equalization” of “volume normalisatie” functie hebben. Windows 10 heeft echter, net als Windows 8.1, Windows 7 en oudere versies, een optie waarmee het volume voor het hele systeem kan worden genormaliseerd.

Loudness Equalization inschakelen in windows 10

Als u klaar bent dan herstart u de computer. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Als u problemen ervaart of u heeft een vraag dan kunt u deze vraag stellen onderaan deze instructie, ik help u graag met uw computer probleem.

Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

5 reacties
        1. Hallo, niet in Windows instellingen zelf zover ik weet. Ik raad aan software op uw computer te controleren. Denk hierbij aan software om het volume in Windows te regelen, in enkele gevallen wordt deze software bij de computer geleverd en is dus voorgeïnstalleerd. Welke software dit is, is afhankelijk van het type geluidskaart of moederbord. Succes!

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *