Geluid gaat harder of zachter in Windows 10? De Oplossing!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Wanneer u geluid op uw Windows 10 computer afspeelt, moet u hebben gemerkt dat het geluidsvolume verschilt voor video’s en muziek. Zelfs wanneer u een online video zoals YouTube bekijkt, kunt u opmerken dat het volume van de reclame veel hoger is dan de eigenlijke video.

Het verschil in geluidsvolume geldt niet alleen voor video’s, maar ook voor de muziekcollecties. Afhankelijk van hoe en van waar u de muziek hebt gedownload, kan het geluidsvolume voor sommige nummers verschillen.

In dergelijke situaties wijzigt u meestal het geluidsvolume telkens wanneer u een video-bestand of muziek afspeelt. Het constant moeten aanpassen van het volume in Windows 10 is ronduit vervelend!

Maar er is een oplossing voor dit vervelende volume probleem, als u de “loudness equalization” functie inschakelt, normaliseert Windows 10 het geluidsvolume onmiddellijk. Dit biedt een uniform geluidsniveau voor alle media, inclusief video’s, muziek en online video’s in alle web browsers en apps op uw pc.

Geluid gaat harder of zachter in Windows 10

Klik met de rechtermuisknop op de Windows start knop. Uit het startmenu klik op Uitvoeren. In het Uitvoeren venster type: mmsys.cpl.

mmsys cpl openen

De Windows geluidsinstellingen worden nu geopend. Klik in het tabblad “Afspelen” op de Luidsprekers en kies daarna Eigenschappen uit het menu.

Geluid eigenschappen windows 10

Klik daarna op het tabblad “Enhancements” en schakel de functie: Loudness Equalization in. Klik daarna op toepassen en daarna op OK.

De Loudness Equalization optie bestaat in Windows 10 om het geluidsvolume op te krikken, zelfs als u het geluid maximaliseert, en u nog steeds dingen te zacht hoort. Zoals u waarschijnlijk hebt gemerkt “vermindert deze optie waargenomen volumeverschillen”, waardoor stille en luide geluiden gemakkelijker te horen zijn.

Het is belangrijk op te merken dat de meeste apps een soort van “loudness equalization” of “volume normalisatie” functie hebben. Windows 10 heeft echter, net als Windows 8.1, Windows 7 en oudere versies, een optie waarmee het volume voor het hele systeem kan worden genormaliseerd.

Loudness Equalization inschakelen in windows 10

Als u klaar bent dan herstart u de computer. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Als u problemen ervaart of u heeft een vraag dan kunt u deze vraag stellen onderaan deze instructie, ik help u graag met uw computer probleem.

Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓