Home PC tips Windows Geschiedenis van Windows verkenner wissen in Windows 10

Geschiedenis van Windows verkenner wissen in Windows 10

0

Als u de Windows verkenner gebruikt, dan valt het op dat de verkenner alle recent geopende bestanden en mappen weergeeft in de “Snelle toegang”.

Snelle toegang biedt een overzicht van “veel gebruikte mappen” en “recente bestanden”. Dit is een overzicht van de geschiedenis. Deze geschiedenis kunt u wissen.

Geschiedenis van de verkenner wissen

Naast het wissen van de geschiedenis kunt u ook veel gebruikte mappen en recente geopende bestanden verwijderen uit snelle toegang. Op deze manier wordt de geschiedenis helemaal niet meer weergegeven in de Windows verkenner.

Geschiedenis van Windows verkenner wissen in Windows 10

Open de Windows verkenner. In het lint klik eerst op “Beeld” en vervolgens op “Opties”.

Geschiedenis van Verkenner wissen

In de mapopties klikt op tabblad “Algemeen”. Om de geschiedenis van de verkenner te wissen klikt u op de “Wissen” knop.

Recentelijk gebruikte bestanden weergeven in Snelle toegang uitschakelen

Vervolgens kunt u in de “Privacy” sectie nog kiezen om “recentelijk gebruikte bestanden weergeven in Snelle toegang” uit te schakelen. Op deze manier worden er geen recente geopende bestanden meer weergegeven in de Windows verkenner.

Recentelijk gebruikte mappen weergeven in Snelle toegang uitschakelen

Om te voorkomen dat er ook recentelijk gebruikte mappen worden weergegeven in de Windows verkenner, schakelt u de optie “Recentelijk gebruikte mappen weergeven in Snelle toegang” uit.

Na het wissen van de Verkenner geschiedenis en het uitschakelen van veel gebruikte mappen en bestanden, ziet u in onderstaande afbeelding het resultaat.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Controleer uw computer gratis op malware, virussen en meer met Malwarebytes. U kunt Malwarebytes 14 dagen gratis proberen. Download Malwarebytes nu gratis (directe download).

GEEN REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Mobiele versie afsluiten