Windows verkenner uitvoeren als Administrator

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen.

Windows verkenner, ook bekend als Windows Explorer, is een hulpmiddel voor bestanden en mappen die beschikbaar is in elke versie van Windows, inclusief Windows 11. De Windows verkenner wordt gebruikt om te bladeren door interne en externe harde schijven, mappen en alle soorten bestanden op uw pc.

Standaard wordt Windows verkenner in Windows geopend met gemiddelde of standaardrechten. Als u zich echter bij Windows aanmeldt als beheerder, wordt Windows verkenner geopend met volledige rechten. Maar meestal melden Windows-gebruikers zich niet op hun pc aan met een beheerdersaccount.

Dus, als u niet bent aangemeld als beheerder, maar om wat voor reden dan ook Windows verkenner wilt openen met administrator rechten, dan zal dit artikel u uitleggen hoe.

Windows verkenner uitvoeren als Administrator

Open de Windows verkenner en ga naar de c:\Windows\ map. Zoek naar explorer.exe en klik met de rechtermuisknop op explorer.exe. In het menu klik op “Als Administrator uitvoeren”.

Explorer uitvoeren als Administrator

De tweede manier om Windows verkenner met admin rechten te openen is door taakbeheer te openen. Klik met de rechtermuisknop op de startknop, klik op Taakbeheer in het menu.

In Taakbeheer klik op Bestand en daarna op nieuwe taak uitvoeren. In het uitvoeren venster type: explorer.exe en vink aan “Deze taak met administratorbevoegdheden maken.”

Windows verkenner als admin uitvoeren

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!