HEIC bestand openen en converteren in Windows 11? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als u een Apple iPhone of iPad apparaat heeft en u maakt er een foto mee, dan wordt standaard het HEIC afbeeldingsformat gebruikt om de afbeeldingen op te slaan, met de bestandsextensie eindigend op HEIC.

Als u deze bestanden in Windows 11 wilt openen, zal dat niet lukken, omdat Windows dit niet ondersteunt. Om afbeeldingen te bekijken die eindigen op HEIC-extensies die door Apple apparaten zijn gemaakt, moet u apps downloaden en installeren die met deze afbeeldingen overweg kunnen, hetzij uit de Microsoft Appstore of online van een website van derden.

Er is echter een eenvoudige truc om Windows u te laten helpen de apps te downloaden om deze HEIC bestanden te openen.

Het nieuwe Windows 11 biedt veel nieuwe functies en verbeteringen die voor sommigen  mensen geweldig zullen werken, terwijl het voor anderen een uitdaging zal zijn. Sommige instellingen zijn zo veranderd dat mensen nieuwe manieren zullen moeten leren om met Windows 11 te werken en het te beheren.

Ondanks dat Windows 11 zo nieuw is worden de HEIC afbeeldingsbestand types nog steeds niet ondersteunt zonder hulp van een app van derden.

HEIC bestand openen in Windows 11

Om een HEIC bestand in Windows 11 te openen is het installeren van een extensie uit de Microsoft Appstore nodig. Deze extensie kost 99 euro cent. Er is nog een gratis alternatief en hiervoor dient u gratis software te installeren.

Klik met de rechtermuisknop op de HEIC afbeelding. Klik op Openen met. Klik op de “Foto’s” app.

HEIC bestand openen in Windows 11

U krijgt de melding te zien: De HEVC-videoextensie is vereist om dit bestand weer te geven. Klik op de Download en installeer deze nu snelkoppeling.

De HEVC-videoextensie is vereist om dit bestand weer te geven

Bij de melding: Wilt u echt naar een andere app overschakelen klik op Ja. De Microsoft Appstore wordt nu geopend in Windows 11.

Wilt u echt naar een andere app overschakelen

Als u wilt dan kunt u de “Uitbreiding voor HEVC-video extensie” kopen en installeren. U heeft dan ondersteuning voor het openen van HEIC bestanden in Windows 11.

Wilt u dit niet? Lees dan verder.

Uitbreiding voor HEVC-video extensie

HEIC foto bestand weergeven in Windows 11

Om in Windows 11 een HEIC foto/afbeeldingsbestand te openen dient u zoals hierboven aangegeven een extensie te installeren. U kunt ook gratis software installeren en het HEIC bestand openen in Windows 11. Ook deze software installeert een HEIC systeemextensie.

Download Copytrans for HEIC

Installeer de Copytrans for HEIC software en kies voor thuisgebruik. Als de software is geïnstalleerd in Windows 11 dan klikt u met de rechtermuisknop op het HEIC-afbeeldingsbestand. Klik op Openen met. Klik daarna op “Windows Photo viewer”.

HEIC openen met Windows Photo viewer in Windows 11

Bij de vraag hoe u dit bestand wilt openen kies nogmaals “Windows Photo viewer” en selecteer onderaan de optie: Altijd deze app gebruiken voor het openen van .heic bestanden”. Klik op OK.

HEIC openen in Windows 11

Elke keer als u nu een HEIC bestand wilt openen wordt het HEIC bestand geopend in Windows Photo viewer. Ook in de Windows-verkenner ziet u nu kleine voorbeelden (thumbnails) van HEIC afbeeldingsbestanden.

HEIC bestand converteren naar JPG

Als u de Copytrans for HEIC software heeft geïnstalleerd dan kunt u ook eenvoudig het HEIC afbeeldingsbestand omzetten naar een JPG bestand.

Klik met de rechtermuisknop op de HEIC afbeelding. Klik op Meer opties weergeven.

HEIC omzetten naar JPG in windows 11

Klik op “Convert to JPEG with CopyTrans”. Er wordt nu een nieuw JPG/JPEG bestand geplaatst op dezelfde locatie als het HEIC afbeeldingsbestand.

HEIC converteren naar JPG in Windows 11

Lees meer: HEIC converteren naar JPG in Windows of HEIC naar JPG converteren op Mac.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓