More
  ComputerComputer
  Startpagina Handige tips Mac OSX HEIC naar JPG converteren? Dit is hoe! (Mac)

  HEIC naar JPG converteren? Dit is hoe! (Mac)

  Apple heeft het HEIC afbeeldingsformat in 2017 geïntegreerd als standaard fotoformaat. Elke Apple gebruiker die zijn apparaat heeft bijgewerkt naar iOS 11 of later kreeg een nieuwe HEIC (High-Efficiency Image Container).

  HEIC slaat een of meer foto’s op die zijn opgeslagen in het HEIF (High-Efficiency Image Format) dat gebruik maakt van een geavanceerde compressiemethode. Met deze moderne compressiemethode kunnen digitale foto’s in kleinere bestandsgroottes worden gemaakt met behoud van een hogere kwaliteit.

  HEIC naar JPG converteren

  HEIC converteren naar JPG met Foto’s app

  De snelste manier om HEIC foto’s uit de Foto’s applicatie naar Jpeg te converteren is door simpelweg de foto naar het bureaublad te slepen.

  Indien u het bestand niet beschikbaar heeft in de Foto’s app op uw Mac importeer dan de foto eerst in Foto’s.

  bestand converteren van heic naar jpg

  Een andere manier om van een HEIC bestand (geimporteerd in Foto’s app) naar JPEG te converteren is door de foto in Foto’s te selecteren. In het menu gaat u naar Archief daarna Exporteer en klik op Exporteer 1 foto…

  exporteer heic afbeelding naar jpg

  Selecteer daarna JPG als bestandsformaat en klik op Exporteer.

  heic opslaan als jpg

  HEIC converteren naar JPG met Voorvertoning app

  Open Finder, ga naar de locatie met de HEIC afbeeldingen. In de map druk op Command ⌘ + A op uw toetsenbord. Selecteer all HEIC afbeeldingen. Klik met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde afbeeldingen (terwijl ze nog steeds allemaal geselecteerd zijn) daarna op Open Met en selecteer Voorvertoning.

  heic afbeeldingen omzetten naar jpg met voorvertoning

  De Voorvertoning app is nu geopend met alle HEIC afbeeldingen. Druk nogmaals op Command ⌘ + A om alle afbeeldingen in voorvertoning te selecteren.

  In het Voorvertoning menu ga naar Archief en klik daarna op Exporteer geselecteerde afbeeldingen.

  exporteer heic naar jpg bestand

  Klik op de Opties knop om de exporteer opties weer te geven in Voorvertoning. Exporteer de afbeelding(en) als JPEG structuur, bepaalde kwaliteit van de afbeelding(en) en klik op Kies.

  heic wijzigen naar jpg

  U heeft nu twee manieren om afbeeldingen van HEIC om te zetten naar JPG/JPEG bestandsformaat.

  Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

  Vind u dit artikel handig? Bent u geholpen? Klik dan op de “Vind ik leuk” of “Like” knop. U ondersteunt daarmee mijn website. U kunt ook op één van de andere sociale media knoppen klikken en dit bericht delen op sociale media. Bedankt!

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  Indien u hulp nodig heeft met uw computer of ander apparaat, dan probeer ik u te helpen. Ik wil u verzoeken het computer probleem zo duidelijk mogelijk te omschrijven. U kunt hiervoor het commentaar veld hieronder gebruiken. Ik reageer z.s.m. op uw hulpvraag.
  * De hulp die ik aanbied is gratis, maar zonder garanties.

  Een bedankje mag ook! 👍🏼

  Abonneer
  Laat het weten als er
  guest
  0 Reacties
  Inline feedbacks
  Bekijk alle reacties

  Recente artikelen

  Onedrive verwijderen in Windows 10? of Onedrive uitschakelen!

  Als u Windows 10 gebruikt dan is het u waarschijnlijk wel opgevallen dat OneDrive is geinstalleerd. OneDrive is de cloud oplossing om bestanden en...

  8 Handige tips om de Windows Taakbalk aan te passen

  De taakbalk in Windows wordt gebruikt om snelkoppelingen naar applicaties in weer te geven, zoekopdrachten mee uit te voeren en bezit een Windows start...

  Automatisch aanvullen in Google Chrome beheren of verwijderen

  Steeds meer mensen kopen online. Online kopen is snel en handig, als u producten online koopt wordt er vaak om persoonlijke gegevens gevraagd zoals...

  Windows wil niet opstarten? Dit is de oplossing!

  Indien u problemen heeft met doorstarten of opstarten van Windows wordt er normaliter door Windows een herstelscherm weergegeven met opties om Windows te herstellen. Echter,...
  0
  Hulp nodig? Een bedankje mag ook!x
  ()
  x