Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Apps repareren of resetten in Windows 11 of Windows 10

Windows 11 en Windows 10 bieden gebruikers de mogelijkheid om apps en programma’s die niet goed werken te repareren.

Wanneer een app of programma wordt gerepareerd, worden de instellingen, configuraties en andere app gegevens vernieuwd, en in de meeste gevallen beginnen apps/programma’s daarna weer normaal te functioneren.

Tijdens het reparatieproces maakt Windows ook een reservekopie van de instellingen van apps, voorkeuren, enzovoort, wijzigingen die u in de apps hebt aangebracht. Windows zet de opgeslagen instellingen automatisch terug in de app wanneer het repareren is voltooid.

Deze reparatie-optie is echter niet in elke app of programma beschikbaar. Meestal is de reparatie-optie alleen beschikbaar voor voorgeïnstalleerde apps in Windows of apps ontwikkeld door Microsoft.

Verder moet u er rekening mee houden dat u tijdens de reparatie de bepaalde instellingen en wijzigingen die u in de app hebt aangebracht, kunt verliezen.

Apps repareren of resetten in Windows 11 of Windows 10

Om apps te repareren of opnieuw in te stellen dient u de app instellingen te openen.

Applicatie repareren of opnieuw instellen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik vervolgens links op Apps en onderdelen.

Zoek naar de app die u wenst te herstellen in de lijst van geïnstalleerde apps en klik op de drie puntjes rechts naast de app-naam. In het menu klik op Geavanceerde opties.

Als Geavanceerde opties mist dan kunt u de app niet repareren of herstellen via de instellingen.

Geavanceerde app instellingen openen in Windows 11

In de app instellingen heeft u twee opties om de app opnieuw in te stellen. U kunt via de eerste optie de app opnieuw instellen met behoud van gegevens. Klik hiervoor op de herstellen knop.

De tweede optie biedt u ook de mogelijkheid om de applicatie opnieuw in te stellen, ook wel resetten genoemd zonder behoud van applicatie gegevens. Klik hiervoor op de opnieuw instellen knop.

Applicatie opnieuw instellen in Windows 11

U ziet daarna dat de software opnieuw wordt ingesteld en er verschijnt een vinkje achter de naam van de software als het proces is voltooid. Open daarna de software opnieuw.

Applicatie repareren of opnieuw instellen in Windows 10

Een applicatie repareren in Windows 10 werkt op een soortgelijke manier als in Windows 11. Het verschil is alleen dan de instellingen er iets anders uitzien dan in Windows 11.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik helemaal bovenin op Apps en onderdelen. Zoek vervolgens de app in de lijst van geïnstalleerde apps die u wenst te repareren of opnieuw in te stellen.

Klik vervolgens op de naam van de applicatie en klik op de link Geavanceerde opties. Ziet u deze Geavanceerde opties niet, dan kunt u de applicatie niet repareren of opnieuw instellen via de instellingen.

Geavanceerde app opties in Windows 11

In de geavanceerde opties heeft u twee opties om de app opnieuw in te stellen. U kunt via de eerste optie de app opnieuw instellen met behoud van gegevens. Klik hiervoor op de herstellen knop.

De tweede optie biedt u ook de mogelijkheid om de applicatie opnieuw in te stellen, ook wel resetten of herstellen genoemd zonder behoud van applicatie gegevens. Klik hiervoor op de opnieuw instellen knop.

App herstellen repareren of opnieuw instellen in Windows 10

Ik hoop dat het hiermee is gelukt het probleem met een applicatie op te lossen door de softwareapplicatie te repareren of te herstellen naar standaard waarden.

Lees ook:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!