Windows 11 systeem back-up maken? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Windows kan elk moment crashen, dus is het een goed idee om een systeemkopie back-up te maken vlak na de installatie van Windows. Als u de back-up nog niet hebt gemaakt, is het hoog tijd om een systeemkopie te maken. Deze systeemkopie zal een volledige back-up van de harde schijf van uw PC bevatten, inclusief de systeembestanden.

Als u een systeemkopie back-up heeft en uw Windows crasht, kunt u uw volledige PC herstellen op een tijdstip waarop de image is gemaakt. Meestal volstaat het om eenmalig een systeemkopie aan te maken na de installatie van een nieuwe Windows. Windows 11 heeft een ingebouwde manier om een systeemkopie aan te maken.

Windows 11 systeem back-up maken

Klik op het vergrootglas in de taakbalk. Bovenin in het zoekvenster type: control. Klik op het Configuratiescherm resultaat.

Configuratiescherm openen in Windows 11

In de Systeem en beveiliging instellingen klik op “Back-up maken en terugzetten (Windows 7)”.

Back-up maken en terugzetten in Windows 11

Klik links bovenin op “Een systeemkopie maken”.

Systeemkopie maken in Windows 11

Selecteer de gewenste optie om de back-up in op te slaan. U kunt kiezen uit “Op een harde schijf”. Dit kan een andere aangekoppelde harde schijf zijn zoals bijvoorbeeld een externe harde schijf.

U kunt de systeemkopie wegschrijven naar een DVD of u kunt een netwerklocatie selecteren voor de systeemkopie. Klik op volgende.

Schijf selecteren voor systeemkopie

U ziet in een overzicht waar de systeemkopie op wordt geplaatst. Daarnaast ziet u ook de stations die worden toegevoegd aan de systeemkopie back-up. Klik op Back-up starten.

Back-up starten in Windows 11

De systeemkopie wordt gemaakt. Afhankelijk van de grootte van de stations en de hoeveelheid data wordt de gemiddelde tijd bepaald.

Back-up van Windows 11 wordt gemaakt als systeemkopie

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus volgens de consumtenbond Bitdefender antivirus nu met 60% korting

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓