Windows 11 systeem back-up maken? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Windows kan elk moment crashen, dus is het een goed idee om een systeemkopie back-up te maken vlak na de installatie van Windows. Als u de back-up nog niet hebt gemaakt, is het hoog tijd om een systeemkopie te maken. Deze systeemkopie zal een volledige back-up van de harde schijf van uw PC bevatten, inclusief de systeembestanden.

Als u een systeemkopie back-up heeft en uw Windows crasht, kunt u uw volledige PC herstellen op een tijdstip waarop de image is gemaakt. Meestal volstaat het om eenmalig een systeemkopie aan te maken na de installatie van een nieuwe Windows. Windows 11 heeft een ingebouwde manier om een systeemkopie aan te maken.

Windows 11 systeem back-up maken

Klik op het vergrootglas in de taakbalk. Bovenin in het zoekvenster type: control. Klik op het Configuratiescherm resultaat.

Configuratiescherm openen in Windows 11

In de Systeem en beveiliging instellingen klik op “Back-up maken en terugzetten (Windows 7)”.

Back-up maken en terugzetten in Windows 11

Klik links bovenin op “Een systeemkopie maken”.

Systeemkopie maken in Windows 11

Selecteer de gewenste optie om de back-up in op te slaan. U kunt kiezen uit “Op een harde schijf”. Dit kan een andere aangekoppelde harde schijf zijn zoals bijvoorbeeld een externe harde schijf.

U kunt de systeemkopie wegschrijven naar een DVD of u kunt een netwerklocatie selecteren voor de systeemkopie. Klik op volgende.

Schijf selecteren voor systeemkopie

U ziet in een overzicht waar de systeemkopie op wordt geplaatst. Daarnaast ziet u ook de stations die worden toegevoegd aan de systeemkopie back-up. Klik op Back-up starten.

Back-up starten in Windows 11

De systeemkopie wordt gemaakt. Afhankelijk van de grootte van de stations en de hoeveelheid data wordt de gemiddelde tijd bepaald.

Back-up van Windows 11 wordt gemaakt als systeemkopie

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

11 REACTIES

 1. Stefan,
  Ik heb de USB stick wel degelijk geformatteerd naar NTFS, dit wordt trouwens gemeld om dit te doen en toch lukt het niet. Misschien is 32GB te weinig en is dat het obstakel?? Er wordt evenwel geen melding hiervan gegeven.
  Best een externe harde schijf aanschaffen??
  Groeten en nog een mooi w.e. gewenst,
  Staf.

 2. Beste Stefan,
  Kan ik een systeemkopie van Windows 11 op een USB stick zetten, ik vermoed van niet omdat ik volgende melding krijg : “het station is geen geldige back-uplocatie”.
  Groeten, Staf.

 3. Hallo Stefan,

  Vlg mij is er info zoek geraakt.
  De info die jij mij gaf om een systeemkopie terug te zetten
  is onder windows 10
  Sinds gisteren heb ik windows 11.
  Ik weet hoe ik onder windows 11 een systeemkopie moet maken
  maar terugzetten niet

 4. Allereerst dank voor de uitleg over het maken van een systeemkopie
  onder windows 11

  Mijn vraag is: hoe kan ik deze kopie terugzetten ?

  Bij voorbaat dank.
  vr,gr,

  Theo Dijkman Dulkes

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓