Hoe u kunt controleren of laptop 2.4 of 5 GHz WiFi ondersteunt

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

2.4 Ghz en 5 Ghz zijn beide bandbreedtes die gebruikt worden bij een draadloze WiFi verbinding. De 2.4 Ghz draadloze verbinding is goed als u grootte afstanden wilt overbruggen en de 5 Ghz draadloze verbinding is goed voor een snelle verbinding wat leidt tot een snellere draadloze WiFi verbinding.

Echter, niet alle laptops ondersteunen de 5 Ghz draadloze WiFi verbinding.

In dit artikel leg ik uit hoe u kunt controleren of de draadloze netwerkadapter die verbonden is met uw laptop de 2.4 Ghz, 5 Ghz of beide ondersteunt.

Controleren of laptop 2.4 of 5 GHz WiFi ondersteunt

Om deze controle uit te voeren gaan we gebruiken maken van het Opdrachtprompt.

In het Windows zoekveld type: Opdrachtprompt. Klik met de rechtermuisknop op het Opdrachtprompt resultaat en kies Als Administrator uitvoeren.

Opdrachtprompt openen windows

In het Opdrachtprompt type het volgende commando:

netsh wlan show drivers

netsh wlan show drivers

In het resultaat ziet u de radio types die worden ondersteunt door de draadloze WiFi adapter. Hieronder ziet u wat deze radio types betekenen.

Als het radiotype resultaat 802.11g en 802.11n weergeeft, dan ondersteunt uw laptop alleen 2.4 GHz.

Als het 802.11n, 802.11g, en 802.11b weergeeft, dan ondersteunt uw laptop alleen 2.4 GHz.

Als een reeks radiotypes ook 802.11a of 802.11ac bevat, dan ondersteunt uw computer 5 GHz. Ook de 2.4 Ghz bandbreedte wordt ondersteunt, er zijn maar weinig draadloze WiFi adapters die enkel 5 Ghz ondersteunen.

Het is belangrijk dat als u 5 Ghz wilt gaan gebruiken dat u ook beschikt over een router die 5Ghz ondersteunt. Als de router enkele 2.4 Ghz ondersteunt zal de laptop enkel verbinding maken via 2.4 Ghz.

De meeste routers ondersteunen zowel 2.4 Ghz als 5 Ghz. Ik raad u aan om als draadloos WiFi thuisnetwerk een 5 Ghz draadloze verbinding te gebruiken voor de optimale snelle draadloze internet verbinding.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓