Inloggen in Windows met een vingerafdruk? Dit is hoe!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit artikel via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een PayPal donatie aan PC Tips.

In Windows kunt u zich aanmelden met uw vinger als uw machine biometrische gegevens kan gebruiken. Uw pc heeft een vingerafdruksensor of lezer nodig om uw vingerafdruk te lezen. Als uw computer niet met een vingerafdruklezer is gebouwd, kunt u een externe vingerafdruk lezer aanschaffen en deze via USB op uw computer aansluiten en op deze manier gebruiken.

U kunt elke vinger gebruiken om een vingerafdruk profiel aan te maken. Onthoud dat u dezelfde vinger nodig hebt telkens wanneer u wilt inloggen in Windows.

De vingerafdrukherkenning van Windows maakt deel uit van de beveiligingsfunctie Windows Hello die andere aanmeldingsopties mogelijk maakt. U kunt een Afbeeldingswachtwoord, PIN en Windows Hello gezicht gebruiken om u aan te melden bij Windows. De vingerafdruk van Windows Hello is veilig omdat de vingerafdruk gebonden is aan het specifieke apparaat waarop het is ingesteld.

Inloggen in Windows met een vingerafdruk

Klik met de rechtermuisknop op de Windows startknop. Klik in het menu op Instellingen.

Windows instellingen

Klik daarna op Accounts.

Windows Account instellingen

Klik links in het menu op Aanmeldopties. Klik daarna op “Windows Hello vingerafdruk”.

Aanmeldopties - Inloggen met vingerafdruk in Windows

Nu is het een kwestie van de stappen volgen die nodig zijn om de vingerafdruk in Windows te activeren. Windows zal eerst vragen om uw huidige wachtwoord of PIN-code en daarna wordt er een venster geopend waar u een aantal stappen moet doorlopen. U dient uw vinger constant op de scanner plaatsen om zo een goed beeld te krijgen van de vingerafdruk. Als deze stappen heeft doorlopen dan kunt u zich de volgende keer aanmelden in Windows met uw vingerafdruk.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓