Klok format notatie en indelingen wijzigen in Windows 11

Stefan
Klok format notatie en indelingen wijzigen in Windows 11

Standaard geeft Windows de systeemtijd weer in een 24-uurs militair notatie. Sommige mensen geven er de voorkeur aan hun klok af te lezen in een 12-uurs formaat, in plaats van de standaard 24-uurs.

Als u een van deze mensen bent die graag de 12-uurs tijdnotatie wil zien, dan laten de stappen hieronder u zien hoe u dit kunt veranderen zodat u kunt beginnen met het aflezen van klokken in Windows 11.

Hoe u de tijdsnotatie ook wijzigt, deze verschijnt op de Taakbalk in de rechterbenedenhoek. Het kan ook worden weergegeven in apps en documenten die u maakt, maar niet als u het formaat in afzonderlijke programma’s wijzigt.

Klok format notatie wijzigen in Windows 11

Tijdnotatie wijzigen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Tijd & taal. Klik door Taal & regio en daarna op Taalinstellingen voor beheerders.

Klik op tabblad Notaties en wijzig de Notatie naar het specifieke land waarvan u de tijd notatie wilt zien. Als u de tijd in de rechter beneden hoek wenst aan te passen wijzigt u de “Korte tijdnotatie” naar de notatie van uw keuze.

U heeft in de notatie-instellingen ook de keuze om de datumnotatie, de lange tijdnotatie en de eerste dag van de week aan te passen. Helemaal onderin ziet u direct de voorbeelden van hoe de notaties eruit komen te zien.

Tijd notatie wijzigen in Windows 11

Klik vervolgens op de “Meer instellingen” knop om de indelingen aan te passen.

Overige indelingen wijzigen in Windows 11

Hier kunt u decimalen, cijfergroeperingssymbool en taalspecifieke cijfers aanpassen. Door bovenin de tabbladen te navigeren kunt u nog het standaard valuta teken aanpassen, het decimaal teken aanpassen en het aantal decimalen aanpassen.

Lees ook
Veilig zoeken in Windows 11 aanpassen? Zo werkt het!

Indelingen aanpassen in Windows 11

Lees ook:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *