Taakbalk werkt niet? Probeer deze tips!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Reageert uw Windows taakbalk niet? Hier vindt u oplossingen voor veelvoorkomende problemen, zoals de taakbalk die bevriest of niet automatisch wordt verborgen.

De Windows taakbalk werkt niet is een van de meest voorkomende problemen die u kunt tegenkomen bij het gebruik van uw Windows computer. Wanneer het zich voordoet, zult u merken dat uw taakbalk gewoon niet meer reageert op uw acties. Soms kan de taakbalk ook “bevriezen” en zult u niet eens in staat zijn om uw muis ernaartoe te wijzen.

Als u het probleem van de niet-werkende taakbalk van Windows 10 of Windows 11 op uw computer ondervindt, zijn er een paar manieren die u kunt gebruiken om het probleem mogelijk te omzeilen. Deze methoden repareren de elementen die achter de functie zitten en proberen uw taakbalk weer te laten werken.

Taakbalk werkt niet

Explorer is onderdeel van het Windows-besturingssysteem. Het is ook een bestand wat nodig is om de taakbalk weer te geven. Het herstarten van explorer.exe kan het probleem oplossen.

Druk op CTRL + ALT + DEL op uw toetsenbord. Klik op Taakbeheer. Klik op meer details. Klik daarna bestand in het menu en daarna op nieuwe taak uitvoeren.

In het venster type cmd.exe en klik op “Deze taak met administratorbevoegdheden maken.”.

cmd openen

U dient nu een aantal commando’s in te voeren in het Opdrachtprompt. Om te beginnen gaan we het explorer.exe proces herstarten. Daarna gaan we de taakbalk heractiveren in Windows.

Begin met:

taskkill /f /im explorer.exe

Daarna wordt uw bureaublad afgesloten, tenminsten zo lijkt het. Voer daarna het volgende commando in:

explorer.exe

explorer herstarten

Het bureaublad wordt nu weer opgestart met hopelijk de taakbalk. Als het nog niet werkt voer dan de volgende commando’s uit.

In het Opdrachtprompt type:

Powershell.exe

Kopieer en plak daarna de volgende tekst in het PowerShell venster:

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

powershell om de taakbalk te herstellen

Door dit bovenstaande commando uit te voeren hersteld u standaard onderdelen in Windows. Deze onderdelen worden opnieuw geregistreerd, waaronder de taakbalk onderdelen.

Als er foutmeldingen in het PowerShell venster te zien zijn dan is dit geen probleem. Dit komt omdat dit commando bepaalde onderdelen wil registreren die in gebruik zijn. Dit leest u ook terug in de melding.

In het PowerShell venster type:

exit

U bent nu weer terug in het Opdrachtprompt venster. Om Windows-onderdelen die mogelijk beschadigd zijn te herstellen dient u een tweetal commando’s uit te voeren. Deze commando’s kunnen wat tijd in beslag nemen.

Door deze commando’s uit te voeren geeft u Windows de opdracht om beschadigde essentiële onderdelen automatisch te repareren. Dit herstelproces kan even duren, afhankelijk van de snelheid van de processor en het beschikbare RAM-geheugen.

In het opdrachtprompt venster wat u nog steeds open heeft type:

sfc /scannow

De verificatie van het Windows-systeem wordt gestart.

sfc scannow

Als dit “SFC” proces klaar is dan typt u het volgende commando:

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

dism restorehealth

Mocht het allemaal niet baten, dan is het enige wat u nog kunt doen een nieuw gebruikersaccount aanmaken in Windows 11 of Windows 10. Na het aanmaken van het account kunt u het oude account verwijderen.

Lees meer:

Ik hoop dat het hiermee is gelukt om de niet werkende taakbalk te herstellen. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓