Dag van de week toevoegen in de taakbalk in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Standaard toont Windows 11 alleen de datum en tijd op de taakbalk. Als u ook de dag van de week wilt zien, kunt u dat eenvoudig wijzigen in Windows.

Hoe u de indeling van datum, tijd en dag van de week ook wijzigt, ze verschijnen op de taakbalk in de rechterbenedenhoek. Het kan ook worden weergegeven in apps en documenten die u maakt, maar niet als u het formaat in afzonderlijke programma’s overschrijft.

Dag van de week toevoegen in de taakbalk in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Tijd en datum. Klik daarna op Taal & regio. Klik onderaan bij verwante instellingen op Taalinstellingen voor beheerders.

Klik daarna op tabblad: Notaties. Klik onderin het venster op “Meer instellingen”.

land regio instellingen

Klik op tabblad: Datum. Wijzig de korte datumnotitie naar “dddd d-M-jjjj”. Standaard is dit “d-M-jjjj”. Klik op toepassen.

dag van de week toevoegen aan tijd en datum in de taakbalk

U ziet nu direct in de taakbalk dat de huidige dag is toegevoegd aan de tijd en datum notering. U heeft nu succesvol de dag notering toegevoegd aan de taakbalk in Windows 11.

dag van de week in taakbalk in windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

2 REACTIES

  1. Is het mogelijk om in W11 de taalinvoer (NLD BEP) in de rechterhoek van de taakbalk te verwijderen?
    Alvast bedankt voor de moeite.
    Jeff

    • Hallo Jeff, ik denk dat u de invoertaal (toetsenbord indeling) bedoeld? Klik op Start, klik op Instellingen. Klik daarna links op Tijd & taal. Daarna klikt u op Taal & regio. U ziet onder “voorkeurstalen” een taal staan. Klik op de drie horizontale puntjes en klik op Taalopties. Onder toetsenborden klik op de toetsenbord indeling die u wenst te verwijderen, door op de drie horizontale puntjes te klikken en dan verwijderen.
      Ik hoor graag of het is opgelost. Groet, Stefan.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓