Dag van de week toevoegen in de taakbalk in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Standaard toont Windows 11 alleen de datum en tijd op de taakbalk. Als u ook de dag van de week wilt zien, kunt u dat eenvoudig wijzigen in Windows.

Hoe u de indeling van datum, tijd en dag van de week ook wijzigt, ze verschijnen op de taakbalk in de rechterbenedenhoek. Het kan ook worden weergegeven in apps en documenten die u maakt, maar niet als u het formaat in afzonderlijke programma’s overschrijft.

Dag van de week toevoegen in de taakbalk in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Tijd en datum. Klik daarna op Taal & regio. Klik onderaan bij verwante instellingen op Taalinstellingen voor beheerders.

Klik daarna op tabblad: Notaties. Klik onderin het venster op “Meer instellingen”.

land regio instellingen

Klik op tabblad: Datum. Wijzig de korte datumnotitie naar “dddd d-M-jjjj”. Standaard is dit “d-M-jjjj”. Klik op toepassen.

dag van de week toevoegen aan tijd en datum in de taakbalk

U ziet nu direct in de taakbalk dat de huidige dag is toegevoegd aan de tijd en datum notering. U heeft nu succesvol de dag notering toegevoegd aan de taakbalk in Windows 11.

dag van de week in taakbalk in windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

PC probleem? Los het op met iObit Advanced System Care.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓