Dag van de week toevoegen in de taakbalk in Windows 11

Meest gelezen tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen.

Standaard toont Windows 11 alleen de datum en tijd op de taakbalk. Als u ook de dag van de week wilt zien, kunt u dat eenvoudig wijzigen in Windows.

Hoe u de indeling van datum, tijd en dag van de week ook wijzigt, ze verschijnen op de taakbalk in de rechterbenedenhoek. Het kan ook worden weergegeven in apps en documenten die u maakt, maar niet als u het formaat in afzonderlijke programma’s overschrijft.

Dag van de week toevoegen in de taakbalk in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Tijd en datum. Klik daarna op Taal & regio. Klik onderaan bij verwante instellingen op Taalinstellingen voor beheerders.

Klik daarna op tabblad: Notaties. Klik onderin het venster op “Meer instellingen”.

land regio instellingen

Klik op tabblad: Datum. Wijzig de korte datumnotitie naar “dddd d-M-jjjj”. Standaard is dit “d-M-jjjj”. Klik op toepassen.

dag van de week toevoegen aan tijd en datum in de taakbalk

U ziet nu direct in de taakbalk dat de huidige dag is toegevoegd aan de tijd en datum notering. U heeft nu succesvol de dag notering toegevoegd aan de taakbalk in Windows 11.

dag van de week in taakbalk in windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ā†“

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! šŸ™‚
8 REACTIES
 1. Is het mogelijk om in W11 de taalinvoer (NLD BEP) in de rechterhoek van de taakbalk te verwijderen?
  Alvast bedankt voor de moeite.
  Jeff

  • Hallo Jeff, ik denk dat u de invoertaal (toetsenbord indeling) bedoeld? Klik op Start, klik op Instellingen. Klik daarna links op Tijd & taal. Daarna klikt u op Taal & regio. U ziet onder “voorkeurstalen” een taal staan. Klik op de drie horizontale puntjes en klik op Taalopties. Onder toetsenborden klik op de toetsenbord indeling die u wenst te verwijderen, door op de drie horizontale puntjes te klikken en dan verwijderen.
   Ik hoor graag of het is opgelost. Groet, Stefan.

   • Stefan, ik heb dezelfde vraag, maar wil niet echt de instelling van Taal en regio wijzigen, maar enkel de weergave ervan in de taakbalk verwijderen. Het is zo dat voor een NLD BEP (Belgisch keyboard) de taakbalk voor deze notatie 2 regels beslaat (BEP wordt onder NLD weergegeven). Idem voor de tijd/datum notatie waar tijd boven de datum wordt weergegeven – maar voor dat laatste vond ik al de oplossing op deze pagina.

    • Hallo, als ik het goed begrijp wilt u de taalinvoer wisselaar verwijderen uit het overloopmenu. Dit is hoe het werkt.

     Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op instellingen in het menu. Klik links op Tijd & taal. Daarna klik op “Geavanceerde toetsenbordinstellingen” en vervolgens op Taalbalkopties. Zet de optie “Taalbalk” op “verbergen” en klik op Toepassen. In de “Geavanceerde toetsenbordinstellingen” schakel vervolgens de optie “De taalbalk van het bureaublad gebruiken wanneer deze beschikbaar is”.

     De invoertaal optie is nu niet meer zichtbaar op de taakbalk of het overloopmenu (systemtray).

     Lees ook: https://www.pc-tips.info/tips/windows-tips/taalinvoer-wisselaar-verwijderen-uit-de-taakbalk-in-windows-11/

     Succes! Groet, Stefan

     • Stefan, dank voor de supersnelle reactie. Je instructies deden wat ik wilde bereiken. Voor de volledigheid -als andere mensen deze thread gebruiken- is het wel nodig om tusen “Klik links op Tijd & taal. Daarna klik op ā€œGeavanceerde toetsenbordinstellingenā€” nog de keuze “Typen” te selecteren; dit stond correct in je “taalinvoer-wisselaar-verwijderen-uit-de-taakbalk-in-windows-11” topic.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Laatste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ā†“ Ik help u graag!