Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Sterk wachtwoord nodig? 6 tips voor een sterk wachtwoord

We leven in een tijd waarin computers een onderdeel zijn van ons dagelijks leven. We willen al onze data en informatie die is opgeslagen op een computer, een website, een app etc. beschermen tegen ongewenste toegang.

Een wachtwoord is een manier om gegevens te beschermen. Er zitten echter nadelen aan een wachtwoord. Een wachtwoord is met wat extra informatie redelijk eenvoudig te kraken. Er bestaan legio van apps die een wachtwoord in minuten kunnen achterhalen. Om een wachtwoord te achterhalen wordt gebruik gemaakt van een techniek die heet ‘brute-force’.

In de cryptografie betekend een brute-force aanval dat een aanvaller vele wachtwoorden of zinnen indient in de hoop uiteindelijk een combinatie correct te kunnen raden. De aanvaller controleert systematisch alle mogelijke wachtwoorden en zinnen tot de juiste is gevonden.

Een sterk wachtwoord is dus nodig om uw gegevens te beschermen. In dit artikel vind u 6 hulpmiddelen om te controleren of het wachtwoord wat u gebruikt ook sterk genoeg is om een ‘brute-force’ aanval niet te laten slagen.

6 manieren om een sterk wachtwoord aan te maken

Kaspersky Password Check

De eerste tip om een huidig of nieuw wachtwoord te controleren op sterkte is door gebruik te maken van de Kaspersky Password Check.

Deze Kaspersky website biedt u de mogelijkheid om te controleren hoe sterk het wachtwoord is wat u ingeeft. Daarnaast zal Kaspersky Password Check ook controleren of het wachtwoord is gehackt in eerdere aanvallen. Als dat zo is dan gebruikt u onmiddellijk een ander wachtwoord.

Kaspersky Password check

Ga naar https://password.kaspersky.com/

UIC EDU Password Meter

De universiteit van Illinois biedt u een online hulpmiddel om snel een wachtwoord te genereren. Door de uitgebreide informatie kunt u snel zien of uw wachtwoord voldoet aan bepaalde complexe eisen.

Password Meter

Ga naar https://www.uic.edu/apps/strong-password/

GoSafeOnline Password Checker

Als u een wachtwoord aanmaakt dan wilt u een zo complex mogelijk wachtwoord aanmaken want niet simpel te kraken is. Op de website: GoSafeOnline Password Checker kunt u controleren hoelang het cybercriminelen zou duren om uw wachtwoord te kraken. Dit is uiteraard een schatting, maar het komt overeen met de werkelijkheid.

GoSafeOnline Password Checker

Ga naar https://www.csa.gov.sg/gosafeonline/resources/password-checker

How Secure is my password

Een alternatieve manier om te controleren hoelang het een computer zou duren om een wachtwoord te kraken kunt u vinden op Security.org. Dit hulpmiddel maakt een schattig van de tijd die het zou duren voordat een computer het ingegeven wachtwoord heeft gekraakt.

How secure is my password tool

Ga naar https://www.security.org/how-secure-is-my-password/

My1Login password test

Geef een wachtwoord in en controleer of het wachtwoord complex genoeg is. Daarnaast controleert de My1Login password test hoelang het zou duren om het wachtwoord te laten kraken door een computer.

My1Login Password checker

Ga naar https://www.my1login.com/resources/password-strength-test/

LastPass wachtwoord generator

LastPass is een wachtwoord manager. Echter, LastPass biedt ook een online wachtwoord generator om mensen te helpen een complex wachtwoord aan te maken. In de LastPassword wachtwoord generator vind u verschillende hulpmiddelen om een complex wachtwoord aan te maken die u kunt gebruiken om uw gegevens te beschermen.

LastPass wachtwoord generator

Ga naar https://www.lastpass.com/nl/password-generator

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!