Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Concentratiehulp inschakelen en beheren in Windows 11? Dit is hoe!

Hoewel meldingen in sommige gevallen essentieel zijn, kunnen meldingen ook zorgen voor afleiding. Net als uw telefoon, kan een PC u ook afleiden met meldingen. Daarom bevat Windows 11 de functie Concentratie hulp, waarmee u afleidende meldingen kunt vermijden. Met deze functie kunt u geconcentreerd werken in plaats van te worden afgeleid door willekeurige berichten en meldingen. Met slechts een paar klikken kunt u alle meldingen, waarschuwingen en berichten op uw PC verbergen.

Afleiding kan nadelig zijn voor uw productiviteit. Daarom kunt u met de Concentratie hulp functie alle meldingen, waarschuwingen en berichten verbergen terwijl u aan iets belangrijks werkt. In plaats van u te waarschuwen, gaan ze direct naar het actiecentrum. U kunt de verborgen meldingen in het actiecentrum in uw eigen tijd bekijken.

Concentratiehulp inschakelen

Er zijn twee manieren om concentratiehulp in Windows 11 in te schakelen. De eerste is via de Windows instellingen en de tweede is een snelkoppeling via het actiecentrum.

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu.

Instellingen

Klik links in het menu op Systeem. Klik daarna op Concentratiehulp.

Concentratiehulp inschakelen in Windows 11

Om concentratiehulp via het actiecentrum in te schakelen klikt u op de iconen in het Windows systeemvak. Het actiecentrum wordt geopend. Hier ziet u een tegel genaamd: Concentratiehulp. Klik erop om concentratiehulp direct in te schakelen. Als u meerdere keren klikt dan wijzigt u de concentratiehulp instelling naar “alleen alarmen” of “alleen prioriteit”. Door nogmaals te klikken schakelt u concentratiehulp ook direct uit.

Concentratiehulp inschakelen via het actiecentrum in Windows 11

Om de concentratiehulp instellingen aan te passen gaat u naar de concentratiehulp instellingen zoals aangegeven in het eerste voorbeeld of u klikt met de rechtermuisknop op de concentratiehulp tegel en klikt op Ga naar instellingen.

Concentratiehulp instellingen openen via het actiecentrum

Concentratiehulp instellingen

In de concentratiehulp instellingen ziet u een drietal functies om meldingen weer te geven of te verbergen.

Concentratiehulp instellingen in Windows 11

Uit

De eerste instelling “uit” betekent dat concentratiehulp is uitgeschakeld. Alle meldingen worden weergegeven.

Alleen prioriteit

De tweede instelling alleen prioriteit geeft aan dat er alleen meldingen worden weergegeven in Windows 11 die afkomstig zijn van een prioriteitenlijst die u via “prioriteitenlijst aanpassen” kunt wijzigen.

U kunt hier meldingen toestaan van oproepen, sms-berichten, herinneringen, bepaalde personen en specifieke apps. Door de optie in te schakelen staat u deze prioriteiten toe. Overige meldingen gaan direct naar het actiecentrum.

Concentratiehulp prioriteitenlijst

Als u teruggaat naar de concentratiehulp instellingen dan zien we nog een optie om meldingen van concentratiehulp aan te passen.

Alleen alarmen

Hiermee kunt u alle meldingen verbergen via concentratiehulp alleen de melding(en) van het alarm staat u toe.

Concentratiehulp automatisch regels

U kunt ook bepaalde regels toepassen op concentratiehulp. Zo kunt u concentratiehulp inschakelen binnen een bepaalde tijd. U kunt ook concentratiehulp automatisch laten inschakelen bij het dupliceren van het scherm. De meldingen worden dan automatisch verborgen. Daarnaast kunt u concentratiehulp ook automatisch activeren bij het gamen en wanneer u een app in volledig scherm gebruikt.

Dit zijn allemaal concentratiehulp regels die meldingen verbergen bij een actie.

Concentratiehulp automatische regels

Meldingen van concentratiehulp in het actiecentrum

Als u een melding heeft verborgen met concentratiehulp dan komt deze melding in het actiecentrum terecht. In het actiecentrum kunt u alle meldingen later teruglezen. Het actiecentrum kunt u openen door op de iconen in het Windows systeemvak te klikken, er wordt een nieuw venster geopend. Aan de bovenzijde ziet u de meldingen die door concentratiehulp zijn verborgen en nu zichtbaar zijn in het actiecentrum.

meldingen in het actiecentrum in Windows 11

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!