Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Dit is hoe u de Netflix app voor Windows 10 gebruikt

Netflix is iets wat de meesten van ons tegenwoordig als vanzelfsprekend beschouwen, maar wist u dat het meer dan twintig jaar geleden is opgericht? De content streaming dienst van het bedrijf begon in 2007 en sindsdien is de gebruikersbasis uitgegroeid tot maar liefst 192 miljoen actieve gebruikers sinds 2020 tot nu.

Met een steeds groeiend aantal shows en films die beschikbaar zijn, is het moeilijk om niet urenlang op Netflix te blijven hangen. Dit is hoe u Netflix installeert vanuit de Windows 10 Store.

Netflix installeren in Windows 10

Om te beginnen opent u de Microsoft Store. In de taakbalk klikt u op het Microsoft Store pictogram. Als het niet beschikbaar is in de taakbalk dan zoekt in de zoekbalk op Store en opent u de Microsoft vanuit daar.

Microsoft Store openen

In de Microsoft Store zoek op “netflix” en klik op de “downloaden” knop om Netflix in Windows 10 te installeren.

Netflix downloaden in Windows 10

Het is de moeite waard om een moment te nemen om door de pagina te scrollen en te bekijken de systeemvereisten, aanvullende informatie en vooral de privacy van het bedrijf, de voorwaarden en licentievoorwaarden.

Wanneer de installatie voltooid is, verschijnt er een melding rechtsonder op uw bureaublad.

Als u al een Netflix account heeft, klikt u op de knop “Inloggen” in de rechterbovenhoek van de Netflix app. Anders kunt u kiezen voor en maand lang gratis proberen door op de betreffende “Aan de slag” knop in het midden te klikken. Het aanmeldproces kunt u via de Netflix app doorlopen.

Netflix app aan de slag

Netflix biedt nu volledige HDR streaming aan via de Windows 10 app. U hebt echter een vrij recente PC nodig om te kunnen genieten van 4K inhoud.

De minimale specificatie vereist dat u over een 7e generatie CPU beschikt of hoger, minimaal 8 GB RAM-geheugen en een Nvidia 1050 GPU videokaart met 3 GB aan video-geheugen of een AMD-equivalent.

U kunt 4k content alleen kijken in de Windows 10 app, het is niet mogelijk om in Google Chrome of Firefox 4k media af te spelen. De media in Google Chrome of Firefox spelen dan altijd in 720p. De Microsoft Edge browser ondersteunt wel 4k content bij het streamen van Netflix in de browser. Ook hier is een redelijk recente PC voor nodig om het vrij veel systeemprocessen vereist. Houdt hier rekening mee bij een eventuele keuze voor een abonnement.

Netflix heeft een offline functie geïntroduceerd waarmee u content kunt downloaden om later te bekijken. Door content te downloaden wordt er bandbreedte bespaard en daarmee enige streaming foutmeldingen in Netflix voorkomen.

Om offline content te downloaden via Netflix naar de Netflix app in Windows 10 opent u een film en zoekt u naar de Download knop.

netflix offline content downloaden

Het downloaden van offline content werkt alleen in de Netflix app en niet via de Netflix.com website.

Lees hier meer over welke browser(s) door Netflix worden ondersteunt.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen.

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
2 REACTIES

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!