More
  Startpagina Handige tips Netflix Error Code NW-2-5 - Repareren & Tips

  Netflix Error Code NW-2-5 – Repareren & Tips

  Netflix is een van de grootste online internet diensten om films, documentaires, kinder programma’s en cartoons mee te streamen. U kunt Netflix kijken via een Xbox, Playstation 3 of Playstation 4, Smart TV en soortgelijke apparaten. Netflix is de eerste maand gratis te gebruiken, daarna wordt het gratis abonnement omgezet in een maandelijkse betaling.

  Als een Netflix storing ziet met omschrijving: NW-2-5 op een apparaat, dan kunt u met de volgende tips controleren om te zien waar het probleem zich bevind.

  Netflix error code (foutcode) NW-2-5 – Repareren & Tips

  Netflix fout error NW-2-5

  Netflix error code nw-2-5

  Openbare locatie

  Als U zich bevind op een openbare locatie, zoals gratis Wi-Fi internet op een school, in een ziekenhuis of in een internet cafe. Ben er zeker van dat de openbare internet locatie de ondersteuning biedt voor streaming. Veel openbare locaties blokkeren, of limiteren internet bandbreedte op streaming diensten zoals Netflix. Raadpleeg de administrator voor meer informatie over het toestaan van streaming diensten zoals Netflix. Het limiteren of blokkeren van streaming diensten veroorzaakt de Netflix error code NW-2-5 omdat het apparaat wordt beperkt middels de internet verbinding naar Netflix.

  Playstation 4

  Probeer de PlayStation 4 opnieuw op te starten door de stekker uit het stopcontact te halen en laat de Playstation 4 volledig uit voor een paar minuten. Wij raden u aan de playstation te ontdoen van alle stroom, u dit doen door de aan/uitknop ingedrukt te houden terwijl de Playstation is losgekoppeld van de stroom (stekker eruit dus). Nu sluit u de PlayStation 4 terug aan het stroom en zet de Playstation terug aan. Probeer opnieuw te verbinden met Netflix en controleer of u nog steeds de NW-2-5 error ervaart.

  Als dit niet heeft gewerkt dan kunt u de DNS configuratie controleren. Ga naar het playstation 4 hoofd menu, selecteer instellingen, klik door op netwerk instellingen en selecteer Internetverbinding instellen. Druk op “OK” en dan Wi-Fi gebruiken of een netwerkkabel gebruiken. Selecteer aangepast, kies uw SSID uit de lijst. Instellingen ip-adres op automatisch, dhcp-hostnaam op niet opgeven, dns-instellingen op automatisch, mtu-instellingen op automatisch, proxyserver op niet gebruiken, daarna op internet verbinding testen.

  Controleer of de Playstation verbinding heeft kunnen maken met het internet. Controleer ook vooral wat de verbindingssnelheid aangeeft, als deze erg laag is dan is de verbinding slecht wat kan zorgen voor de Netflix NW-2-5 error.

  Een ander ding dat je zou willen uitproberen is om uw Playstation 4 rechtstreeks aansluiten op uw modem en de internet router te omzeilen. Als u een draadloze router gebruikt die is aangesloten op uw modem, probeert u deze te omzeilen. Dit kan u helpen om de oorzaak van het probleem te identificeren. Als eerste, zet u de PlayStation 4 uit en sluit deze rechtstreeks aan uw modem met behulp van een ethernet UTP kabel. Vervolgens koppelt u de modem een paar minuten los en sluit u deze weer aan. Wacht tot de modem volledig is opgestart. Nu, zet u de PlayStation 4 aan en controleer of Netflix nu wel goed werkt.

  Controleer ook of de draadloos router dicht bij de Playstation staat. Het signaal moet sterk genoeg zijn om te kunnen streamen via Netflix, dit vergt best een sterke internet verbinding (draadloos). Zorg dat alle randapparatuur zoals magnetrons etc niet aanstaan, deze apparatuur verstoort een draadloos internet signaal.

  XBOX

  Alle methoden die we hierboven beschreven zijn ook van toepassing op de Xbox 360 en de Xbox One, met uitzondering van de DNS-instellingen. Als u gebruik maakt van Xbox 360 of Xbox One, probeer dan onze eerdere beschreven methoden. Om uw Xbox 360 DNS-instellingen te bevestigen moet u op de knop “Guide” op uw controller drukken en vervolgens naar instellingen en selecteer “systeeminstellingen”. Selecteer nu “netwerkinstellingen”, kies uw netwerk en selecteer “Configureer netwerk”. Selecteer “DNS instellingen ” en stel deze in op “Automatisch”.

  Herstart je Xbox 360. Probeer Netflix te starten om te zien of dit het probleem heeft oplost. Als u meer informatie wilt over het aanpassen van DNS-instellingen, gaat u naar de Xbox 360 support-site. of de Xbox ONE support website.

  Overige apparaten

  Om de Netflix error NW-2-5 op te lossen op overige apparaten geldt hetzelfde als met de Playstation of Xbox instellingen. U dient de internet verbinding goed te controleren. Heeft u een Smart-TV, een iPad of Android apparaat controleer dan of de internet verbinding sterk genoeg is. De Netflix error NW-2-5 code wordt veroorzaakt door een slechte internet connectie.

  Router en modem loskoppelen

  Nog een laatste tip om de Netflix error nw-2-5 op te lossen is door het loskoppelen van uw draadloos router en modem. Haal eerste het modem los uit het stopcontact voor 10 seconden en zet deze daarna weer aan. Wacht tot alle lampjes weer op groen zijn op uw modem.

  Na het loskoppelen van uw modem kunt u de draadloos router loskoppelen. Doe dit ook voor 10 seconden, en zet deze daarna weer terug aan de stroom. Controleer of uw apparaten weer verbinden met de router en controleer of Netflix nu werkt.

  Gebruik anders VPN software om internet beperkingen te omzeilen en Netflix te kijken.

  Stefan
  PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT Specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn kennis graag met andere mensen. Bent u geholpen? Help mijn website! Deel dit bericht op Social media of op een website. Alvast bedankt!

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Please enter your comment!
  Please enter your name here

  Meest gelezen artikelen

  Bescherm uw computer in openbare WiFi netwerken

  Er zijn maar weinig plekken meer waar geen gratis wifi of bedraad internet meer beschikbaar is. Iedereen wil ten slotte ten alle tijden met...

  Dit is hoe u Windows update bestanden kunt verwijderen

  Als u problemen ondervind met Windows update zijn er verschillende manieren om dit op te lossen. Een van de oplossingen om Windows update problemen...

  Opstart programma’s uitschakelen in Windows 10, dit is hoe!

  Windows 10 start vrij snel als het nieuw is geïnstalleerd, maar naarmate je meer apps installeert kan het opstarten van Windows in de loop...

  Bluetooth problemen in Mac OS X oplossen

  Dit is een tip voortgekomen uit eigen frustratie. Na het aanschaffen van een nieuwe toetsenbord voor mijn Mac kwam ik met bluetooth in de...