Netflix Error Code NW-2-5 – Repareren & Tips

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Netflix is een van de grootste online internet diensten om films, documentaires, kinder programma’s en cartoons mee te streamen. U kunt Netflix kijken via een Xbox, playstation 3 of Playstation 4, Smart TV en soortgelijke apparaten. Netflix is de eerste maand gratis te gebruiken, daarna wordt het gratis abonnement omgezet in een maandelijkse betaling.

Als een Netflix storing ziet met omschrijving: NW-2-5 op een apparaat, dan kunt u met de volgende tips controleren om te zien waar het probleem zich bevind.

Netflix error code (foutcode) NW-2-5

Netflix fout error NW-2-5

Netflix error code nw-2-5

Openbare locatie

Als u zich bevind op een openbare locatie, zoals gratis Wi-Fi internet op een school, in een ziekenhuis of in een internet café. Ben er zeker van dat de openbare internet locatie de ondersteuning biedt voor streaming. Veel openbare locaties blokkeren, of limiteren internet bandbreedte op streamingdiensten zoals Netflix. Raadpleeg de beheerder voor meer informatie over het toestaan van streamingdiensten zoals Netflix. Het limiteren of blokkeren van streamingdiensten veroorzaakt de Netflix error code NW-2-5 omdat het apparaat wordt beperkt door de internetverbinding naar Netflix.

Playstation 4

Probeer de PlayStation 4 opnieuw op te starten door de stekker uit het stopcontact te halen en laat de Playstation 4 volledig uit voor een paar minuten. Ik raad u aan de playstation te ontdoen van alle stroom, u kunt dit doen door de aan/uitknop ingedrukt te houden terwijl de Playstation is losgekoppeld van de stroom (stekker eruit dus). Nu sluit u de PlayStation 4 terug aan het stroom en zet de Playstation terug aan. Probeer opnieuw te verbinden met Netflix en controleer of u nog steeds de NW-2-5 error ervaart.

Als dit niet heeft gewerkt dan kunt u de DNS-configuratie controleren. Ga naar het playstation 4 hoofd menu, selecteer instellingen, klik door op netwerk instellingen en selecteer Internetverbinding instellen.

Druk op “OK” en dan Wi-Fi gebruiken of een netwerkkabel gebruiken. Selecteer aangepast, kies uw SSID uit de lijst. Instellingen ip-adres op automatisch, dhcp-hostnaam op niet opgeven, dns-instellingen op automatisch, mtu-instellingen op automatisch, proxyserver op niet gebruiken, daarna op internet verbinding testen.

Controleer of de Playstation verbinding heeft kunnen maken met het internet. Controleer ook vooral wat de verbindingssnelheid aangeeft, als deze laag is dan is de verbinding slecht wat kan zorgen voor de Netflix NW-2-5 error.

Een ander ding dat u zou kunnen uitproberen is om uw Playstation 4 rechtstreeks aansluiten op uw modem en de internetrouter te omzeilen. Als u een draadloze router gebruikt die is aangesloten op uw modem, probeert u deze te omzeilen. Dit kan u helpen om de oorzaak van het probleem te identificeren. Als eerste, zet u de PlayStation 4 uit en sluit deze rechtstreeks aan uw modem door een ethernet UTP kabel. Vervolgens koppelt u de modem een paar minuten los en sluit u deze weer aan. Wacht tot de modem volledig is opgestart. Nu, zet u de PlayStation 4 aan en controleer of Netflix nu wel goed werkt.

Controleer ook of de draadloos router dicht bij de Playstation staat. Het signaal moet sterk genoeg zijn om te kunnen streamen via Netflix, dit vergt best een sterke internet verbinding (draadloos). Zorg dat alle randapparatuur zoals magnetrons etc. niet aanstaan, deze apparatuur verstoort een draadloos internet signaal.

XBOX

Alle methoden die we hierboven beschreven zijn ook van toepassing op de Xbox 360 en de Xbox One, met uitzondering van de DNS-instellingen. Als u gebruik maakt van Xbox 360 of Xbox One, probeer dan onze eerdere beschreven methoden. Om uw Xbox 360 DNS-instellingen te bevestigen moet u op de knop “Guide” op uw controller drukken en vervolgens naar instellingen en selecteer “systeeminstellingen”. Selecteer nu “netwerkinstellingen”, kies uw netwerk en selecteer “Configureer netwerk”. Selecteer “DNS instellingen ” en stel deze in op “Automatisch”.

Herstart je Xbox 360. Probeer Netflix te starten om te zien of dit het probleem heeft oplost. Als u meer informatie wilt over het aanpassen van DNS-instellingen, gaat u naar de Xbox 360 support-site. of de Xbox ONE support website.

Overige apparaten

Om de Netflix error NW-2-5 op te lossen op overige apparaten geldt hetzelfde als met de Playstation of Xbox instellingen. U dient de internet verbinding goed te controleren. Heeft u een Smart-TV, een iPad of Android apparaat controleer dan of de internet verbinding sterk genoeg is. De Netflix error NW-2-5 code wordt veroorzaakt door een slechte internet connectie.

Router en modem loskoppelen

Nog een laatste tip om de Netflix error nw-2-5 op te lossen is door het loskoppelen van uw draadloos router en modem. Haal eerste het modem los uit het stopcontact voor 10 seconden en zet deze daarna weer aan. Wacht tot alle lampjes weer op groen zijn op uw modem.

Na het loskoppelen van uw modem kunt u de draadloos router loskoppelen. Doe dit ook voor 10 seconden, en zet deze daarna weer terug aan de stroom. Controleer of uw apparaten weer verbinden met de router en controleer of Netflix nu werkt.

Gebruik anders VPN software om internet beperkingen te omzeilen en Netflix te kijken.

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers
CleanMyMac_336

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓