Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

De taakbalk widget Nieuws en interesses aanpassen in Windows 10

Windows 10 gebruikers hebben nu een Nieuws en Interesses taakbalk widget. De Nieuws en interesses widget werd aanvankelijk verwacht met de functie-update die Microsoft plant voor de herfst van 2021. De widget rolt nu echter langzaam uit voor Windows 10 versie 1909 en hogere releases, waaronder versie 2004, 20H2, en 21H1.

Nieuws en Interesses geeft de gebruiker snel toegang tot een overzicht. Het Nieuws en Interesses overzicht biedt ons het actuele nieuws, het actuele weer overzicht, een overzicht met de laatste beurs informatie, gerelateerd nieuws en een verkeersoverzicht gebaseerd op uw locatie.

U kunt het Nieuws en interesses overzicht volledig aanpassen aan uw wens. Het is echter niet mogelijk om het laatste nieuws aan te passen. U kunt wel bepaalde nieuws bericht “leuk vinden” zodat u meer van deze soort nieuws berichten krijgt te zien. Het nieuws in de Nieuws en interesses widget wordt dan aangepast aan uw wens. De overige onderdelen kunt u allemaal aanpassen aan uw wens. Dit is hoe het werkt.

Nieuws en interesses aanpassen

Er zijn zoals gezegd een aantal onderdelen in Nieuws en interesses die u kunt aanpassen. Zo kunt u de weer locatie aanpassen, de temperatuur eenheid aanpassen, het overzicht van het weer aanpassen, uw persoonlijk nieuws informatie aanpassen en de locatie die het actuele verkeer weergeeft.

Locatie aanpassen

Om de weer locatie aan te passen in de Nieuws en interesses widget klikt u op de Nieuws en interesses widget. In de actuele weersinformatie klik op de drie puntjes (meer opties), klik daarna op locatie bewerken.

Weer Locatie aanpassen in Nieuws en interesses

Er wordt nu een nieuw browser venster geopend waar u de locatie kunt instellen.

Weer locatie aanpassen in Nieuws en interesses

Temperatuur eenheid aanpassen

In Nederland wordt de standaard temperatuur eenheid in de nieuws en interesses widget weergegeven in de Celsius eenheid. Dit kunt u echter simpel aanpassen naar Fahrenheit. Open de nieuws en interesses widget en klik bij het weer op de C of F om de temperatuur eenheid simpel te wijzigen.

Temperatuur eenheid wijzigen in Weer Locatie aanpassen in Nieuws en interesses

Nieuws en interesses weer widget aanpassen in de taakbalk

Nieuws en interesses wordt in Windows 10 standaard weergegeven in de taakbalk. U ziet dan het actuele weer in de taakbalk. Dit actuele weer kunt u aanpassen. U kunt de Nieuws en interesses taakbalk instellingen wijzigen naar alleen een icoon, zowel een icoon als tekst of u kunt de Nieuws en interesses widget verwijderen.

Deze Nieuws en interesses instellingen kunt u aanpassen door met de rechtermuisknop op de taakbalk te klikken. In het taakbalk menu klik op Nieuws en interesses en daarna op uw gewenste taakbalk instelling.

Nieuws en interesses taakbalk instellingen wijzigen

Als u geen actueel weer wilt zien in het Nieuws en interesses overzicht dan klikt u op de drie puntjes in de weer widget en klikt u op Kaart Weer verbergen.

Weer kaart verbergen in Nieuws en interesses

Nieuws en interesses aanpassen aan uw wens

U kunt de interesses die worden weergegeven in de Nieuws en interesses widget aanpassen. U kunt dus bepaalde interesses gebaseerd op onderwerp in- of uitschakelen. U ziet dan alleen relevant nieuws die u heeft ingesteld op onderwerp.

Open de Nieuws en interesses widget. Bovenin klik op Interesses beheren.

Nieuws en interesses beheren

Er wordt nu een nieuwe browser venster geopend waar u de interesse die u wenst te zien in de Nieuws en interesses widget kunt instellen. Als u het nieuws heeft ingesteld dan klikt in de Nieuws en interesses widget op het ververs icoon, naast de knop Interesse beheren. Het nieuws wordt dan aangepast aan uw interesses.

Soort nieuws instellen in Nieuws en interesses

Als er nieuws is waarvan u meer wilt zien, of u wilt dit nieuws delen met andere mensen dan klikt u in de nieuws widget op het drie horizontale puntjes. U ziet dan een aantal opties om het actuele nieuws overzicht aan te passen.

U kunt het nieuws artikel delen, opslaan voor later, aangeven dat u meer- of minder van dit soort artikelen wenst te zien, het artikel verbergen, alleen artikelen verbergen van een specifieke nieuws site of een probleem melden.

Top artikelen aanpassen in Nieuws en interesses

Nieuws en interesses verkeersinformatie aanpassen

De Nieuws en interesses widget in Windows 10 geeft ook de actuele verkeersinformatie weer in uw regio. Als u liever een andere locatie instelt dan kan dit op de volgende manier. U ziet dan alleen de verkeersinformatie uit de regio die u ingesteld heeft.

Open de Nieuws en interesses widget. In de verkeersinformatie kaart klik in de rechterbovenhoek op de drie horizontale puntjes het meer opties menu. U ziet dan drie opties, namelijk de locatie bewerken, de Kaar verkeer verbergen en meer instellingen.

Nieuws en interesses verkeersinformatie aanpassen

Als u klikt op Locatie bewerken dan wordt er een venster geopend waar u de locatie kunt instellen.

Nieuws en interesses verkeers locatie aanpassen

De optie meer instellingen neemt u mee naar de msn.com website waar u algemene Nieuws en interesses instellingen kunt veranderen.

Nieuws en interesses taal en inhoud aanpassen

In Windows 10 wordt de taal van de Nieuws en interesses widget weergegeven op basis van de taal waarin Windows is geïnstalleerd. Als u de taal van de Nieuws en interesses widget wilt aanpassen dan kunt u dit doen op de volgende manier.

Open de Nieuws en interesses widget. Klikt helemaal bovenin op de drie horizontale puntjes om het meer instellingen menu te openen. Klik op Taal en inhoud in het Nieuws en interesses menu. Er wordt nu een nieuwe browser venster geopend waar u de taal en inhoud kunt wijzigen.

Taal wijzigen van Nieuws en interesses

U kunt hier ook bepaalde informatiekaarten in- en uitschakelen door de blauwe schuif onderin in- of uit te schakelen. Klik links in het menu op de informatiekaarten instellingen om nog meer informatiekaart instellingen te wijzigen.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
8 REACTIES
  1. Ik heb in de Verkeersinformatie widget “Kaart verkeer verbergen” gekozen, maar ik kan geen manier vinden om deze weer zichtbaar te maken. Dit lukt wel bij de weer en financiële widgets. Heb jij een idee?

    • Hallo Frank, ik heb het getest en ook ik loop tegen hetzelfde probleem aan. Ik heb ook geprobeerd de update te verwijderen en te herinstalleren dit lost het probleem ook niet op. Het lijkt erop dat dit de zoveelste bug is m.b.t. deze functie. Als je zelf nog iets vind wil je het dan melden op deze website door te reageren op dit bericht? Groet, Stefan.

      • Hallo Stefan, dank je, het is fijn dat mijn bevindingen worden bevestigd. Ik denk dat MS de verkeersinfo er op het laatste moment heeft ingeplakt… Als ik nog iets vind laat ik het weten. Groet, Frank

      • Ik beb een workaround bedacht: klik op interesses beheren, selecteer persoonlijke instellingen, wijzig de taal naar United States English, scroll naar beneden, dan zie je de knop traffic show traffic card in my feed, deze inschakelen refresh de widget. Zet hierna de taal weer op Nederlands en refresh de widget nogmaals. Groet, Frank

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!