Opgeslagen wachtwoorden verwijderen uit Microsoft Edge

Stefan
Opgeslagen wachtwoorden verwijderen uit Microsoft Edge

In de Microsoft Edge browser kunt u wachtwoorden opslaan voor bepaalde websites, bijvoorbeeld via wachtwoord suggesties. Het opslaan van wachtwoorden maakt het mogelijk om via de Edge browser direct in te loggen op een website.

Als u echter problemen ondervindt met een opgeslagen wachtwoord, bijvoorbeeld het wachtwoord werkt niet, u heeft het gekoppelde account verwijderd of u gebruikt een extern wachtwoordbeheer tool, dan kunt u de opslagen wachtwoorden in Microsoft Edge ook verwijderen.

In deze gids leg ik stap voor stap uit hoe u een opgeslagen wachtwoord uit Microsoft Edge kunt verwijderen. Het is aan te raden om voor eventueel opgeslagen wachtwoorden eerst het wachtwoord te exporteren voordat u het gaat wissen.

Opgeslagen wachtwoorden verwijderen uit Microsoft Edge

Open de Microsoft Edge browser. Klik in de rechterbovenhoek op het menu pictogram om het menu te openen. In het menu klikt u vervolgens op “instellingen”.

Microsoft Edge instellingen openen

In de instellingen klikt u links in het menu op “profielen” en vervolgens op “wachtwoorden”. Ziet u het linkermenu niet, maak dan het browservenster groter.

Wachtwoorden openen in Microsoft Edge browser

In sectie “opgeslagen wachtwoorden” ziet u alle websites waarvan u een gebruikersnaam en wachtwoord heeft opgeslagen.

U kunt het opgeslagen wachtwoord verwijderen door rechts naast de website-informatie op de “…” 3 puntjes te klikken. In het menu klik vervolgens op “verwijderen”.

Opgeslagen wachtwoorden verwijderen uit Microsoft Edge

Wilt u alle opgeslagen wachtwoorden verwijderen, dan klikt u links naast “website” op het selectievakje waarmee u alle websitegegevens selecteert. Klik hierna op de “verwijderen” knop om alle opgeslagen wachtwoorden uit Microsoft Edge direct te verwijderen.

Alle opgeslagen wachtwoorden verwijderen uit Microsoft Edge browser

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *