Wachtwoorden exporteren uit Microsoft Edge? Dit is hoe!

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media. Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Microsoft Edge biedt het opslaan van wachtwoorden aan om het Edge gebruikers makkelijker te maken bij het inloggen op bepaalde websites. Het automatisch aanvullen van wachtwoorden in Edge is een veel gebruikte functie. Een Microsoft-account biedt de mogelijkheid tot het synchroniseren van opgeslagen wachtwoorden in Microsoft Edge over meerdere apparaten.

Echter, als u liever overschakelt naar een andere web browser dan Microsoft Edge, dan is het aan te raden om uw opgeslagen wachtwoorden in Microsoft Edge te exporteren. Dit Microsoft Edge wachtwoorden bestand, kunt u later weer importeren in een andere web browser.

Wachtwoorden exporteren uit Microsoft Edge

Open de Microsoft Edge browser. In de rechterbovenhoek klik op het Edge menu. In het Edge menu klik op Instellingen.

microsoft edge instellingen menu

Klik links in het menu op Profielen en daarna in het rechtermenu op Wachtwoorden.

Microsoft Edge profielen wachtwoorden

Als u opgeslagen wachtwoorden heeft in Microsoft dan ziet u aan de rechterzijde naast “Opgeslagen wachtwoorden” een knop met 3 horizontale puntjes. Klik erop en kies voor Wachtwoorden exporteren.

wachtwoord exporteren microsoft edge

Bevestig de vraag of u de Microsoft Edge wachtwoorden wilt exporteren. Belangrijk is dat het bestand waar de wachtwoorden in staan opgeslagen leesbaar is voor iedereen die bij het bestand kan.

Ik raad u aan om daarom voorzichtig te zijn met het exporteren van de Microsoft Edge wachtwoorden als u de computer deelt met andere mensen. Klik op Wachtwoorden exporteren.

wachtwoord exporteren microsoft edge

Windows zal nu vragen om uw gebruikersnaam en wachtwoord van Windows in te geven. Na het bevestigen van het wachtwoord krijgt u het onderstaande scherm.

Selecteer een locatie en klik op Opslaan om uw wachtwoorden uit Microsoft Edge te exporteren. Het Edge wachtwoorden bestand wordt opgeslagen als een Csv-bestand.

wachtwoord opslaan microsoft edge

U heeft nu met succes de gebruikersnaam en wachtwoorden uit Microsoft Edge ge-exporteerd.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!