Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Oude programma’s uitvoeren in Windows 10 of Windows 11

Er komen steeds nieuwe versies van Windows. Een van de problemen waar gebruikers tegenaan kunnen lopen is dat bepaalde apps die zijn ontwikkeld voor een oudere Windows-versie, niet of niet goed meer werken op nieuwe Windows-versies.

Om dit probleem op te lossen bestaat er in Windows de functie “Compatibiliteit”. Deze functie helpt u om problemen met de oude app te identificeren. Op deze manier kunt u dan de app uitvoeren in andere Windows versies zoals Windows vista, Windows 7 of Windows 8.

De functie maakt het dus mogelijk deze apps uit te voeren in een compatibiliteitsmodus.

Een compatibiliteitsmodus is een software-mechanisme waarbij software een oudere versie van software emuleert, of een ander besturingssysteem nabootst om oudere of niet-compatibele software of bestanden compatibel te laten blijven met de nieuwere hardware of software van de computer.

Oude programma’s uitvoeren in Windows 10 of Windows 11

Om een oud programma uit te voeren in de compatibiliteitsmodus klikt u met de rechtermuisknop op het exe-bestand of op de snelkoppeling ervan. In het menu klik vervolgens op eigenschappen.

Oude programma eigenschappen

Om het oude programma uit te voeren in een eerdere Windows versie schakelt u de optie “Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor” in en selecteert u de Windows versie naar keus.

U kunt kiezen uit “Windows Vista”, “Windows Vista (Service pack 1)”, “Windows Vista (Service pack 2)”, “Windows 7” en “Windows 8”.

Dit programma uitvoeren in compatibiliteitsmodus voor

Mocht u nu niet weten welke Windows-versie u kunt selecteren dan kunt u de “Probleemoplosser voor compatibiliteit” uitvoeren. Hiermee kan Windows adviseren om bepaalde instellingen toe te passen.

Probleemoplosser voor compatibiliteit uitvoeren

Ik hoop dat het hiermee is gelukt om oude programma’s toch te kunnen gebruiken in een nieuwere Windows-versie. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
1 REACTIE
  1. Magix Music studio 7 start opeens niet meer op. Ik heb dit programma uitgevoerd in compatibiliteitsmodus voor” en een Windows versie naar keus van de “Probleemoplosser voor compatibiliteit” ook uit gevoerd. Het mocht niet baten.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!