Problemen met een printer oplossen in Windows 11

Stefan
Problemen met een printer oplossen in Windows 11

Als u problemen ondervind met een printer in Windows 11 dan kan dit artikel u helpen. Er zijn echter wat controles die u van tevoren dient uit te voeren.

Voordat u verder gaat, zet u de printer uit en haalt u de stekker uit het stopcontact, wacht 30 seconden en steek de stekker weer in het stopcontact. Hiermee zet u de printer weer aan.

Als het bovenstaande de printerverbinding of afdrukproblemen niet verhelpt, ga dan hieronder verder om aanvullende stappen te blijven proberen.

Als de printer via een kabel op de computer is aangesloten, controleer dan of de USB-kabel van de printer goed is aangesloten op de pc. Bij printers met een draadloze verbinding moet u controleren of de draadloze optie van de printer is ingeschakeld en beschikbaar is.

Als de optie voor een draadloze printer is ingeschakeld, zorg er dan voor dat de printer is aangesloten op hetzelfde Wi-Fi draadloos netwerk als de computer.

Als u meerdere printers in Windows hebt geïnstalleerd, kan het zijn dat u een andere standaardprinter hebt geselecteerd om te printen. Zorg er dus voor dat de goede standaardprinter is geselecteerd.

Problemen met een printer oplossen in Windows 11

Als u nog steeds problemen ondervind na bovenstaande tips dan kunt u de printer verwijderen en weer toevoegen in Windows 11. Het verwijderen en toevoegen van de printer forceert Windows om standaard stuurprogramma’s te gebruiken.

Printer verwijderen en opnieuw installeren

Om een printer te verwijderen en opnieuw te installeren heeft u mogelijk printer stuurprogramma’s van het internet nodig of vanaf een CD/DVD.

Controleer het merk en model van uw printer en zoek op het internet naar printer stuurprogramma’s voor de Windows-versie die u heeft geïnstalleerd. Houdt deze stuurprogramma’s bij de hand, het is niet altijd nodig. Of u stuurprogramma’s nodig heeft, verschilt per merk en model printer.

Lees ook
Windows naast elkaar (Dual boot) installeren, DIT IS HOE

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Bluetooth & apparaten. Klik daarna op printers en scanners.

Klik op de printer in de lijst en klik rechts naast de printer op de verwijderen knop.

Printer verwijderen in Windows 11

Na het verwijderen kunt u de printer opnieuw toevoegen. Klik hiervoor op de “apparaat toevoegen” knop.

printer toevoegen in Windows 11

Selecteer vervolgens de printer uit de lijst of klik op handmatig toevoegen. Het verschilt per printer merk en model of de printer automatisch of handmatig toegevoegd dient te worden.

printer automatisch op handmatig toevoegen in Windows 11

Na het opnieuw installeren van de printer, controleer of de printer problemen zijn opgelost. Zo niet, ga dan door naar de printer probleemoplosser.

Printer probleemoplosser

Mochten de problemen met de printer nog niet zijn verholpen dan kunt u het hulpprogramma’s voor Windows problemen gebruiken. Er is een hulpprogramma beschikbaar in Windows die problemen met printer(s) automatisch voor u kan detecteren en oplossen.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik op Systeem aan de linkerzijde en klik onderaan op problemen oplossen.

Klik daarna eerst op andere problemen oplossen en klik vervolgens op de uitvoeren knop naast printer.

printer probleemoplosser in Windows 11

Selecteer vervolgens voor welke printer u problemen wilt oplossen of klik op “mijn printer wordt niet weergegeven”.

voor welke printer wilt u problemen oplossen in Windows 11

Volg de procedure om de printer problemen te identificeren en op te lossen. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

4 reacties
  1. Alle windows 11 computer hebben allemaal zelfde probleem en herinstallatie helpt niet. Het is een brother MFC J620DW en brotheroplossing werkt ook niet, maar allemaal )heb er nu 3 uitgestest, print alles klein op landschape formaat ipv portrait. Het maakt ook niet uit vanuit welk programma. Het zelfde document wel vanaf een iphone, ipad windows 10, geen probleem, dus echt een windows 11 probleem

  2. sinds kort heb ik windows 11, de printer werd steeds niet herkend is 4 x opnieuw geinstalleerd toen een nieuwe printer met hetzelfde verhaal. Wat nu te doen, want dit is toch te gek voor woorden.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *