Problemen met een printer oplossen in Windows 11

Meest gelezen tips
Stefan
Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om dit artikel te delen.

Als u problemen ondervind met een printer in Windows 11 dan kan dit artikel u helpen. Er zijn echter wat controles die u van tevoren dient uit te voeren.

Voordat u verder gaat, zet u de printer uit en haalt u de stekker uit het stopcontact, wacht 30 seconden en steek de stekker weer in het stopcontact. Hiermee zet u de printer weer aan.

Als het bovenstaande de printerverbinding of afdrukproblemen niet verhelpt, ga dan hieronder verder om aanvullende stappen te blijven proberen.

Als de printer via een kabel op de computer is aangesloten, controleer dan of de USB-kabel van de printer goed is aangesloten op de pc. Bij printers met een draadloze verbinding moet u controleren of de draadloze optie van de printer is ingeschakeld en beschikbaar is.

Als de optie voor een draadloze printer is ingeschakeld, zorg er dan voor dat de printer is aangesloten op hetzelfde Wi-Fi draadloos netwerk als de computer.

Als u meerdere printers in Windows hebt geïnstalleerd, kan het zijn dat u een andere standaardprinter hebt geselecteerd om te printen. Zorg er dus voor dat de goede standaardprinter is geselecteerd.

Problemen met een printer oplossen in Windows 11

Als u nog steeds problemen ondervind na bovenstaande tips dan kunt u de printer verwijderen en weer toevoegen in Windows 11. Het verwijderen en toevoegen van de printer forceert Windows om standaard stuurprogramma’s te gebruiken.

Printer verwijderen en opnieuw installeren

Om een printer te verwijderen en opnieuw te installeren heeft u mogelijk printer stuurprogramma’s van het internet nodig of vanaf een CD/DVD.

Controleer het merk en model van uw printer en zoek op het internet naar printer stuurprogramma’s voor de Windows-versie die u heeft geïnstalleerd. Houdt deze stuurprogramma’s bij de hand, het is niet altijd nodig. Of u stuurprogramma’s nodig heeft, verschilt per merk en model printer.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Bluetooth & apparaten. Klik daarna op printers en scanners.

Klik op de printer in de lijst en klik rechts naast de printer op de verwijderen knop.

Printer verwijderen in Windows 11

Na het verwijderen kunt u de printer opnieuw toevoegen. Klik hiervoor op de “apparaat toevoegen” knop.

printer toevoegen in Windows 11

Selecteer vervolgens de printer uit de lijst of klik op handmatig toevoegen. Het verschilt per printer merk en model of de printer automatisch of handmatig toegevoegd dient te worden.

printer automatisch op handmatig toevoegen in Windows 11

Na het opnieuw installeren van de printer, controleer of de printer problemen zijn opgelost. Zo niet, ga dan door naar de printer probleemoplosser.

Printer probleemoplosser

Mochten de problemen met de printer nog niet zijn verholpen dan kunt u het hulpprogramma’s voor Windows problemen gebruiken. Er is een hulpprogramma beschikbaar in Windows die problemen met printer(s) automatisch voor u kan detecteren en oplossen.

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik op Systeem aan de linkerzijde en klik onderaan op problemen oplossen.

Klik daarna eerst op andere problemen oplossen en klik vervolgens op de uitvoeren knop naast printer.

printer probleemoplosser in Windows 11

Selecteer vervolgens voor welke printer u problemen wilt oplossen of klik op “mijn printer wordt niet weergegeven”.

voor welke printer wilt u problemen oplossen in Windows 11

Volg de procedure om de printer problemen te identificeren en op te lossen. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld of de reacties doorlezen.

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂
2 REACTIES
  1. sinds kort heb ik windows 11, de printer werd steeds niet herkend is 4 x opnieuw geinstalleerd toen een nieuwe printer met hetzelfde verhaal. Wat nu te doen, want dit is toch te gek voor woorden.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook deze PC Tips

Laatste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!