Regionale instellingen wijzigen in Windows 11

Stefan
Regionale instellingen wijzigen in Windows 11

De regio die u in Windows selecteert is belangrijk. Sommige apps en gegevens gebruiken uw instellingen voor de regio-indeling om hun klok, datums en tijden aan te passen.

Wanneer u de weergavetaal van Windows instelt, worden de instellingen voor de regio-indeling gebaseerd op de taal en locatie die bij uw weergavetaal horen. In sommige gevallen bent u in een bepaalde regio gevestigd, maar wilt u dat uw apps en systemen een andere notatie gebruiken.

In dat geval kunt u handmatig een andere indeling selecteren in Windows. De onderstaande stappen laten zien hoe u dat kunt doen in Windows 11.

Regionale instellingen wijzigen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Starktnop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Tijd & taal en daarna op Taal & regio.

In de Regio instellingen kunt u handmatig een regio selecteren of de “aanbevolen” instelling behouden.

Regionale instellingen in Windows 11

Na het aanpassen van de regionale instellingen moeten sommige apps opnieuw worden opgestart om de wijzigingen door te voeren in de instellingen.

U kunt ook op dezelfde Tijd & taal > Taal & regio, onder Verwante instellingen, klikken op Taalinstellingen voor beheerders.

Klik daarna op tabblad Notaties en wijzig notatie in de regio die het best past bij uw regionale instellingen.

regio notatie aanpassen in windows 11

Lees ook: taalpakket installeren in Windows 11.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *