Een taal pakket installeren in Windows 11? Dit is hoe!

Stefan
taal pakket installeren in Windows 11

Wanneer u Windows installeert, krijgt u een optie om de taal van uw voorkeur te selecteren. Als u dat doet, gebruikt Windows uw voorkeurstaal voor Windows-functies zoals Instellingen en Windows verkenner.

Nadat u Windows op uw apparaat hebt geïnstalleerd, kunt u ook extra taalpakketten installeren om uw lijst met Windows vertoningstalen uit te breiden. Taalpakketten kunnen functies bevatten ter ondersteuning van tekst-naar-spraak, spraakherkenning, handschrift, toetsenbord, optische tekenherkenning en meer.

Als een taal wordt vermeld onder voorkeurstalen, maar niet voorkomt in de lijst met Windows weergave talen, moet u eerst het bijbehorende taalpakket installeren. Dit kan alleen als het talenpakket beschikbaar is.

Taal pakket installeren in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Tijd en taal en daarna op Taal & regio.

Onder voorkeurstalen kunt u een taal pakket toevoegen door op de “Taal toevoegen” te klikken.

Een taal toevoegen in Windows 11

Selecteer vervolgens de taal die u wenst te installeren. Klik daarna op volgende.

Taal kiezen om te installeren

Selecteer de taalonderdelen die geïnstalleerd dienen te worden. U heeft een aantal optionele keuzes, zoals, taalpakket, tekst naar spraak, spraakherkenning, handschrift.

Als u de weergave taal van Windows 11 wilt aanpassen, zorg er dan voor dat “Als mijn Windows-weergavetaal instellen” is ingeschakeld. Klik op Installeren.

Taal onderdelen installeren

U ziet in de Taal & regio instellingen in Windows 11 dat de nieuwe taal wordt geïnstalleerd. Dit duurt niet lang.

Nieuwe taal installeren in windows 11

Rechts onderin in de taakbalk bij de systeempictogrammen en het overloopmenu kunt u de toetsenbordindeling aanpassen naar de nieuwe taal instellingen.

Toetsenbord taal wijzigen

Lees ook: Windows 10 weergave taal wijzigen.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

3 reacties
    1. Hallo, hier leest u mogelijk de oplossing:
      https://support.microsoft.com/en-us/topic/error-1722-when-reinstalling-flight-simulator-x-de4cfd63-4900-874d-5fc5-020555e62be2
      Succes!

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *