Een taal pakket installeren in Windows 11? Dit is hoe!

Meest gelezen tips
Stefan
Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om dit artikel te delen.

Wanneer u Windows installeert, krijgt u een optie om de taal van uw voorkeur te selecteren. Als u dat doet, gebruikt Windows uw voorkeurstaal voor Windows-functies zoals Instellingen en Windows verkenner.

Nadat u Windows op uw apparaat hebt geïnstalleerd, kunt u ook extra taalpakketten installeren om uw lijst met Windows vertoningstalen uit te breiden. Taalpakketten kunnen functies bevatten ter ondersteuning van tekst-naar-spraak, spraakherkenning, handschrift, toetsenbord, optische tekenherkenning en meer.

Als een taal wordt vermeld onder voorkeurstalen, maar niet voorkomt in de lijst met Windows weergave talen, moet u eerst het bijbehorende taalpakket installeren. Dit kan alleen als het talenpakket beschikbaar is.

Taal pakket installeren in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik op Instellingen in het menu. Klik links op Tijd en taal en daarna op Taal & regio.

Onder voorkeurstalen kunt u een taal pakket toevoegen door op de “Taal toevoegen” te klikken.

Een taal toevoegen in Windows 11

Selecteer vervolgens de taal die u wenst te installeren. Klik daarna op volgende.

Taal kiezen om te installeren

Selecteer de taalonderdelen die geïnstalleerd dienen te worden. U heeft een aantal optionele keuzes, zoals, taalpakket, tekst naar spraak, spraakherkenning, handschrift.

Als u de weergave taal van Windows 11 wilt aanpassen, zorg er dan voor dat “Als mijn Windows-weergavetaal instellen” is ingeschakeld. Klik op Installeren.

Taal onderdelen installeren

U ziet in de Taal & regio instellingen in Windows 11 dat de nieuwe taal wordt geïnstalleerd. Dit duurt niet lang.

Nieuwe taal installeren in windows 11

Rechts onderin in de taakbalk bij de systeempictogrammen en het overloopmenu kunt u de toetsenbordindeling aanpassen naar de nieuwe taal instellingen.

Toetsenbord taal wijzigen

Lees ook: Windows 10 weergave taal wijzigen.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld of de reacties doorlezen.

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook deze PC Tips

Laatste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!