Schermopname in Windows 10 met XBOX Game Bar

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Iedereen die een XBOX heeft weet dat met de XBOX Game Bar schermopname kunnen worden uitgevoerd. Echter, het is niet iedereen bekend dat met de XBOX Game Bar ook schermopname’s zoals een afbeelding of video van uw Windows 10 scherm kan worden opgenomen.

In deze PC Tip leg ik u uit hoe u zonder extra software in Windows 10 een schermopname kunt maken met de XBOX Game Bar.

Schermopname in Windows 10 met XBOX Game Bar

Om te beginnen dient u Windows te hebben bijgewerkt naar de laatste versie. Zorg ervoor dat Windows volledig is geupdate.

In de Windows zoekbalk type: XBOX Game bar.

xbox game bar openen

Klik in de XBOX Game Bar op het Widget menu, klik daarna op Opname om het Opname menu toe te voegen aan de widgets menu balk.

schermopname starten met xbox game bar

Om een schermopname te starten klikt u op het opneem icoon (rondje rondje). Om een schermafbeelding te maken van een venster of het gehele bureaublad dan klikt u eerst op het venster en daarna op het Fototoestel icoon.

Alle schermopnames die met de XBOX Game bar software worden uitgevoerd worden automatisch opgeslagen in: C:\Users\uw-gebruikersnaam\Videos\Captures\

beelscherm opname starten xbox game bar windows 10

Schermopnames in video worden opgeslagen in het MP4 formaat en Schermafbeeldingen worden opgeslagen als PNG formaat.

Als in XBOX Game bar op de knop Opnames klikt dan wordt de Gallerij geopend waar u de schermafbeeldingen en schermopnames kunt inzien, delen en beheren.

xbox game bar gallerij

Ik hoop u met deze tip te hebben geholpen. Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓