Skype niet mee opstarten in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Wanneer u op een Windows 11 computer de Skype app installeert, wordt deze automatisch gestart telkens wanneer u aanmeldt op een Windows 11 computer.

U kunt het altijd sluiten door met de rechtermuisknop op het pictogram op de taakbalk te klikken, maar de volgende keer dat u zich weer aanmeldt, start Skype weer automatisch mee op. Als u niet wilt dat Skype elke weer mee wordt opgestart in Windows, dan zal deze tip u helpen.

Skype niet mee opstarten in Windows 11

Er zijn drie manieren om te voorkomen dat Skype opstart wordt in Windows 11. Voer iedere stap uit om te voorkomen dat Skype met Windows opstart. Elke manier is voor een andere manier waarop Skype is geïnstalleerd op de computer.

Klik op het vergrootglas in de taakbalk. In het zoekvenster type: Skype. Klik met de rechtermuisknop op het Skype resultaat en klik op App-instellingen.

Skype app instellingen

In de “Wordt uitgevoerd bij aanmelding” instellingen schakel de optie Skype uit.

Skype opstarten uitschakelen

De tweede manier om te voorkomen dat Skype wordt opgestart is door taakbeheer te openen. Dit doet u door op CTRL + ALT + DEL te drukken op uw toetsenbord en daarna Taakbeheer in het menu te openen.

Klik op tabblad Opstarten, klik met de rechtermuisknop op Skype en klik op Uitschakelen. Skype wordt niet meer opgestart tijdens het aanmelden in Windows 11.

Skype niet opstarten met Windows 11

De derde manier om voorkomen dat Skype opstart is door Skype te openen. Klik rechts naast de naam op de drie horizontale puntjes. Klik op tabblad Algemeen en schakel de opties “Skype op de achtergrond starten” en “Bij afsluiten Skype niet sluiten” uit.

Skype automatisch opstarten uitschakelen

Lees meer: Opstart apps uitschakelen in Windows 11.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓