Skype niet mee opstarten in Windows 11

Stefan
Skype niet mee opstarten in Windows 11

Wanneer u op een Windows 11 computer de Skype app installeert, wordt deze automatisch gestart telkens wanneer u aanmeldt op een Windows 11 computer.

U kunt het altijd sluiten door met de rechtermuisknop op het pictogram op de taakbalk te klikken, maar de volgende keer dat u zich weer aanmeldt, start Skype weer automatisch mee op. Als u niet wilt dat Skype elke weer mee wordt opgestart in Windows, dan zal deze tip u helpen.

Skype niet mee opstarten in Windows 11

Er zijn drie manieren om te voorkomen dat Skype opstart wordt in Windows 11. Voer iedere stap uit om te voorkomen dat Skype met Windows opstart. Elke manier is voor een andere manier waarop Skype is geïnstalleerd op de computer.

Klik op het vergrootglas in de taakbalk. In het zoekvenster type: Skype. Klik met de rechtermuisknop op het Skype resultaat en klik op App-instellingen.

Skype app instellingen

In de “Wordt uitgevoerd bij aanmelding” instellingen schakel de optie Skype uit.

Skype opstarten uitschakelen

De tweede manier om te voorkomen dat Skype wordt opgestart is door taakbeheer te openen. Dit doet u door op CTRL + ALT + DEL te drukken op uw toetsenbord en daarna Taakbeheer in het menu te openen.

Klik op tabblad Opstarten, klik met de rechtermuisknop op Skype en klik op Uitschakelen. Skype wordt niet meer opgestart tijdens het aanmelden in Windows 11.

Skype niet opstarten met Windows 11

De derde manier om voorkomen dat Skype opstart is door Skype te openen. Klik rechts naast de naam op de drie horizontale puntjes. Klik op tabblad Algemeen en schakel de opties “Skype op de achtergrond starten” en “Bij afsluiten Skype niet sluiten” uit.

Lees ook
Alle Microsoft reclame uitschakelen in Windows 11? Dit is hoe!

Skype automatisch opstarten uitschakelen

Lees meer: Opstart apps uitschakelen in Windows 11.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *