Opstart apps uitschakelen in Windows 11

Populaire tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om deze PC tip te delen via sociale media.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Een van de meest frustrerende problemen die u op uw Windows 11 computer kunt tegenkomen, is het automatisch starten van niet-essentiële apps bij het opstarten. En te veel van dergelijke apps kunnen de systeemprestaties negatief beïnvloeden, wat uiteindelijk Windows 11 traag maakt.

Er zijn een aantal apps die u wel wilt opstarten zodra Windows 11 wordt opgestart. Dit zijn apps zoals antivirus, webcam software, enz. Er zijn echter andere apps die in de opstartroutine van Windows sluipen en de systeembronnen en het geheugen verbruiken. Het is aan te raden om de opstartbare apps in Windows 11 te controleren. Indien u hier apps aantreft die niet direct prioriteit hebben tijdens het opstarten, schakel deze apps dan uit.

Opstart apps uitschakelen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu.

Instellingen openen

Klik links in het menu op Apps. Klik daarna op Opstarten.

Opstart instellingen in Windows 11

U ziet hier een lijst van de apps die geïnstalleerd zijn op uw computer. Deze apps in de Opstarten lijst worden opgestart zodra Windows 11 ook wordt opgestart. Onder de aan/uit knop ziet u een “invloed” die de app heeft op de prestaties van uw Windows 11 computer.

Op basis van de invloed kunt u al snel een beslissing maken om de app tijdens het opstarten van Windows uit te schakelen. U kunt een app uitschakelen door op de aan/uit knop te klikken. Als de knop “Aan” weergeeft betekend dit dat de app wordt opgestart met Windows en “uit” betekend dat de app niet meer wordt opgestart met Windows.

Opstart apps uitschakelen in Windows 11

In principe kunt u hier elke opstartbare app uitschakelen die u of niet gebruikt, of alleen gebruikt wanneer nodig. Als u Cortana of Microsoft OneDrive niet gebruikt dan zou ik beginnen met het uitschakelen van deze twee opstartbare apps.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓

Een bedankje mag ook! 🙂
4 REACTIES
  1. Na update Windows 11 (Build 25193) wordt steeds een aantal opstart apps door windows uitgeschakeld. Als ik ze weer aanzet zijn ze na een volgende start weer verdwenen, het zijn niet steeds dezelfde opstart apps, maar dat wisselt.

    • Hallo, build 25193 van Windows 11 is een insider build. Dat betekend een test versie, dat is mogelijk een nadeel van een insider build gebruiken. Ik heb zo geen oplossing.
      Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!