Opstart apps uitschakelen in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Een van de meest frustrerende problemen die u op uw Windows 11 computer kunt tegenkomen, is het automatisch starten van niet-essentiële apps bij het opstarten. En te veel van dergelijke apps kunnen de systeemprestaties negatief beïnvloeden, wat uiteindelijk Windows 11 traag maakt.

Er zijn een aantal apps die u wel wilt opstarten zodra Windows 11 wordt opgestart. Dit zijn apps zoals antivirus, webcam software, enz. Er zijn echter andere apps die in de opstartroutine van Windows sluipen en de systeembronnen en het geheugen verbruiken. Het is aan te raden om de opstartbare apps in Windows 11 te controleren. Indien u hier apps aantreft die niet direct prioriteit hebben tijdens het opstarten, schakel deze apps dan uit.

Opstart apps uitschakelen in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de startknop. Klik op Instellingen in het menu.

Instellingen openen

Klik links in het menu op Apps. Klik daarna op Opstarten.

Opstart instellingen in Windows 11

U ziet hier een lijst van de apps die geïnstalleerd zijn op uw computer. Deze apps in de Opstarten lijst worden opgestart zodra Windows 11 ook wordt opgestart. Onder de aan/uit knop ziet u een “invloed” die de app heeft op de prestaties van uw Windows 11 computer.

Op basis van de invloed kunt u al snel een beslissing maken om de app tijdens het opstarten van Windows uit te schakelen. U kunt een app uitschakelen door op de aan/uit knop te klikken. Als de knop “Aan” weergeeft betekend dit dat de app wordt opgestart met Windows en “uit” betekend dat de app niet meer wordt opgestart met Windows.

Opstart apps uitschakelen in Windows 11

In principe kunt u hier elke opstartbare app uitschakelen die u of niet gebruikt, of alleen gebruikt wanneer nodig. Als u Cortana of Microsoft OneDrive niet gebruikt dan zou ik beginnen met het uitschakelen van deze twee opstartbare apps.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Beste antivirus 2021 volgens de consumentenbond: Bitdefender antivirus.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓