Snelle toegang in de Windows Verkenner resetten

Stefan
Snelle toegang in de Windows Verkenner resetten

Wanneer u de Verkenner opent in Windows 11 of Windows 10, dan ziet u aan de linkerzijde een menu. Dit is het “Snelle toegang” menu.

Snelle toegang is een lijst van snelkoppelingen die u kunt gebruiken om snel naar bepaalde mappen of locaties te gaan in Windows. Zo biedt Snelle toegang bijvoorbeeld direct toegang tot deze pc, documenten en netwerklocaties.

Het is mogelijk om aanpassingen te doen aan Snelle toegang. U kunt bijvoorbeeld nieuwe snelkoppelingen toevoegen, de snelkoppelingen anders indelen en snelkoppelingen verwijderen. Hiermee kunt u de Snelle toegang dus aanpassen naar wens.

Wanneer u aanpassingen heeft gedaan waar u niet helemaal tevreden over bent, kunt u deze terugdraaien. Het is echter nog makkelijker om Snelle toegang te resetten. Door een reset uit te voeren kunt u de standaard weergave makkelijk terugzetten. Dit is hoe het werkt.

Snelle toegang in de Windows Verkenner resetten

Om de weergave van Snelle toegang te resetten, klikt u met de rechtermuisknop op de Startknop. Klik vervolgens op “uitvoeren” in het menu.

uitvoeren openen

In het uitvoeren venster kopieer en plakt u onderstaande regel:

%APPDATA%\Microsoft\Windows\Recent\AutomaticDestinations

AutomaticDestinations openen

Selecteer nu alle bestanden in de “AutomaticDestinations” map. Dit doet u door in de verkenner op meer opties te klikken en vervolgens “alles selecteren”. U kunt ook de CTRL + A toetsencombinatie gebruiken.

Alle bestanden selecteren

Wanneer u alle bestanden heeft geselecteerd verwijdert u alle geselecteerde bestanden. Er zijn enkele bestanden die niet kunnen worden verwijderd omdat ze in gebruik zijn.

alle bestanden verwijderen

Sluit nu de Verkenner en open de Verkenner opnieuw. U ziet nu dat de standaard weergave in de Verkenner is hersteld.

Lees verder: Windows Verkenner opnieuw instellen.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *