Standaard afspeelapparaat wijzigen en instellen in Windows 11

Stefan
Standaard afspeelapparaat wijzigen en instellen in Windows 11

Als u meerdere afspeelapparaten gebruikt in Windows 11, dan kunt u een afspeelapparaat instellen als standaard.

Stel dat u bijvoorbeeld een hoofdtelefoon, meerdere geluidsboxen heeft aangesloten dan kunt u één van deze apparaten instellen als standaard.

Zou u dit niet doen, dan kiest Windows 11 zelf een van deze apparaten op het moment dat ze worden verbonden. Als u dan wilt wisselen zou u zelf telkens het afspeelapparaat handmatig moeten selecteren. Door een bepaald afspeelapparaat als standaard in te stellen zorgt u ervoor dat het geluid altijd uit dit apparaat komt, ongeacht hoeveel type geluidsapparaten er zijn verbonden.

Standaard afspeelapparaat wijzigen en instellen in Windows 11

Om te beginnen zorgt u ervoor dat het afspeelapparaat wat u wilt instellen als standaard is verbonden met uw computer. Dit kan een hoofdtelefoon zijn, maar ook een set boxen via bijvoorbeeld een bluetoothverbinding.

Klik op de Startknop en klik vervolgens op “Instellingen” om de Windows instellingen te openen. In de instellingen klikt u op “Systeem” en vervolgens op “Geluid”. Klik helemaal onderin op “Meer geluidsinstellingen”.

meer geluidsinstellingen

Klik op tabblad “Afspelen”. Hier ziet u alle gedetecteerde en verbonden afspeelapparaten. Klik op het afspeelapparaat dat u wilt instellen als standaard en klik onderin op de knop “Als standaard instellen”.

Geluidsuitvoerapparaat als standaard instellen

U heeft nu met succes dit afspeelapparaat ingesteld als standaard. Elke keer als dit afspeelapparaat is verbonden wordt het door Windows 11 automatisch ingesteld als standaard uitvoerapparaat. Als het niet is verbonden selecteert Windows 11 zelf een ander uitvoerapparaat.

U herkent het standaard afspeelapparaat altijd aan het groene vinkje in het pictogram in de geluidsinstellingen.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook
Computer afsluiten knop toevoegen aan rechtermuisknop menu

Lees meer:

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *