Het geluidsvolume egaliseren in Windows 11

Stefan
Geluidsvolume egaliseren in Windows 11

In enkele gevallen op een Windows 11 PC wordt het geluid harder of zachter afgespeeld dan u gewend bent. Dit is bijvoorbeeld het geval bij online streaming video zoals YouTube, reclame, of bepaalde kwaliteit van muziekbestanden.

Het kan zeer hinderlijk zijn er opeens een geluidsfragment, video of mediabestand harder wordt afgespeeld dan het ingesteld standaard volume. Om dit voorkomen kunt u de optie “egalisatie toonregeling” inschakelen in de eigenschappen van het geluidsapparaat.

Geluidsvolume egaliseren in Windows 11

Klik met de rechtermuisknop op de Startknop. In het menu klik op “Instellingen”. In de instellingen klikt u links in het menu op “Systeem” en vervolgens op “Geluid”.

Geluidsinstellingen in Windows 11 openen

Klik helemaal onderin op “meer geluidsinstellingen”.

Meer geluidsinstellingen openen in Windows 11

In het tabblad “Afspelen” klikt u op het “Standaardapparaat” wat u gebruikt voor het afspelen van geluid. Klik vervolgens onderin op “Eigenschappen”.

Speaker eigenschappen

In de eigenschappen van het geluid uitvoerapparaat klikt u op tabblad “verbeteringen”. Schakel vervolgens de optie “Egalisatie toonregelingen” in en klik op “toepassen” en hierna op “OK”. De egalisatie voor het geluidsvolume is direct actief.

Egalisatie toonregeling inschakelen in Windows 11

Op deze manier kunt u dus voorkomen dat geluid schommelt in volume, iets wat vooral voor een hoofdtelefoon-gebruiker een vervelend probleem kan zijn.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Geluid dempen of uitschakelen in Windows 11.

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *