Start menu verdwenen (windows), meerdere oplossingen

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit artikel via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een PayPal donatie aan PC Tips.

Het start-menu is een element in Windows sinds de introductie van Windows 95. Het start menu maakt het voor de gebruiker mogelijk om bepaalde acties uit te voeren in Windows, bijvoorbeeld het starten van applicaties, windows uitschakelen, Windows-instellingen wijzigen en meer.

Het start menu is een belangrijk onderdeel van Windows, als het start menu dan ook is verdwenen is dit zeer vervelend. Er kunnen meerdere redenen zijn dat het Windows start menu is verdwenen. In dit artikel laat ik een aantal oplossingen zien die het start menu probleem kunnen oplossen.

Windows start menu verdwenen

Herstart Windows explorer

Begin met de eenvoudigste oplossing: start windows explorer opnieuw op met Taakbeheer. Taakbeheer is zeer nuttig wanneer een specifiek lopend programma moet worden gesloten of beëindigd dat is vastgelopen, niet reageert, te veel CPU-bronnen nodig heeft of gewoon niet naar behoren werkt.

Taakbeheer helpt bij het sluiten van programma’s en het stoppen van processen (wanneer normaal afsluiten niet meer werkt).

Om het te openen drukt u op de Ctrl + Shift + Esc toetsen op uw toetsenbord. Zoek het Windows-verkenner proces, selecteer het en klik op de knop “Opnieuw opstarten” in de rechterbenedenhoek. Windows-verkenner wordt dan opnieuw opgestart. Controleer of na het herstarten het startmenu terug is gekomen.

windows verkenner opnieuw opstarten

Start een DISM scan

Deployment Image Servicing and Management (DISM) kan worden gebruikt voor het repareren en herstellen van Windows-bestanden Als u een DISM scan wilt uitvoeren, opent u Opdracht prompt als beheerder. Open eerst Taakbeheer, klik op “Bestand” en selecteer “Nieuwe taak uitvoeren”.

cmd uitvoeren als administrator

In het Openen veld typt u: cmd.exe en vink “deze taak als administratorbevoegdheden maken” aan. Druk op OK om te bevestigen.

In het nieuwe opdracht prompt venster typ: DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

opdracht prompt cmd.exe dism

Druk op Enter om DISM uitvoeren. Laat het een tijdje scannen en kijk of hiermee het probleem met het verdwenen start menu is opgelost. Zo niet? Ga door naar de volgende stap.

Start Windows File Checker

System File Checker is een hulpprogramma in Windows waarmee gebruikers in Windows-systeembestanden kunnen scannen naar corrupte bestanden en deze kunnen herstellen. In dit artikel wordt beschreven hoe u het System File Checker (SFC.exe) gebruikt om uw systeembestanden te scannen en ontbrekende of beschadigde systeembestanden te repareren.

De “sfc /scannow” optie is een van de verschillende specifieke argumenten die beschikbaar is met het sfc commando. Om het uit te voeren, moet u een administrator opdrachtprompt openen. Open Opdrachtprompt met Taskmanager en typ de opdracht “sfc /scannow” en druk vervolgens op Enter op uw toetsenbord om deze opdracht uit te voeren. Wacht 15 minuten tot de scan is voltooid.

sfc scan om start menu te herstellen

Als de scan is voltooid, open een command-prompt venster als administrator en typ: PowerShell. Plak nu de volgende tekst in het venster (klik met de rechtermuisknop midden in het command-prompt venster en selecteer plakken).

Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register “$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml”}

start menu herstellen powershell

Herstart Windows om te controleren of het start menu nu is hersteld. Hopelijk heeft deze instructie u geholpen om het start menu te herstellen als het is verdwenen.

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓