Uw browser wordt beheerd door uw organisatie verwijderen

Stefan
Uw browser wordt beheerd door uw organisatie verwijderen

Misschien is het u opgevallen dat wanneer u de instellingen van uw browser opent, er een melding verschijnt met de tekst “uw browser wordt beheerd door uw organisatie”.

Ook wanneer u andere pagina’s in de browser opent wordt er een melding “Deze instelling wordt beheerd door uw organisatie” zichtbaar. Dit gebeurt omdat een browser beleid is toegepast op uw browser.

Als u een bericht ziet met “Uw browser wordt beheerd door uw organisatie”, betekent dit dat er bepaalde instellingen of beleidsregels op uw browser worden opgelegd door een organisatie waarvan u deel uitmaakt. Dit komt meestal voor op de werkplek of in het onderwijs, waar de IT-afdeling de computers en apparaten beheert die door werknemers of studenten worden gebruikt. Ook is het mogelijk dat het komt omdat u een Microsoft-account heeft ingesteld die een relatie heeft met Microsoft-365 van het werk.

In enkele gevallen wil deze melding ook voorkomen door installatie van een bepaalde extensie in de browser. Er zijn meldingen gemaakt dat wachtwoord beheer extensie(s) deze melding ook kunnen veroorzaken. Controleer daarom uw geïnstalleerde extensie(s) en schakel waar nodig uit.

Uw browser wordt beheerd door uw organisatie

Het verwijderen van registerwaardes m.b.t. de browser kan het probleem oplossen. Echter, nogmaals als het beleid geforceerd wordt door beleidsinstellingen ingesteld op een werkcomputer, dan werkt het niet en komt de melding terug.

Voordat u verder gaat, moet u een Windows herstelpunt maken, zodat u de wijzigingen ongedaan kunt maken als er iets misgaat.

Lees ook
Backup maken van Windows 10 drivers en drivers herstellen

Uw browser wordt beheerd door uw organisatie verwijderen uit Firefox

Om de melding “Uw browser wordt beheerd door uw organisatie” te verwijderen uit Firefox volgt u de onderstaande stappen.

Let op: onderstaande stappen zijn rigoureuze stappen om het “uw browser wordt beheerd door uw organisatie” probleem op te lossen.

Sommige instellingen in uw Mozilla Firefox-browser kunnen verloren gaan. Zorg dat u een Windows back-up heeft zoals vermeldt in het begin van dit artikel.

Uw browser wordt door uw organisatie beheerd verwijderen uit firefox

In de Windows zoekbalk type: regedit. Open de Windows register editor.

regedit openen in windows

In de linkerkolom navigeer naar de sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Mozilla

Klik met de rechtermuisknop op de map Firefox en klik op Verwijderen.

Ga daarna naar de sleutel:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Mozilla\

Klik met de rechtermuisknop op de map Firefox en klik op Verwijderen.

Uw browser wordt beheerd door uw organisatie verwijderen uit Firefox browser

Herstart nu uw computer om het Firefox browser beleid te verwijderen.

Beheerd door je organisatie verwijderen uit Google Chrome

Om de melding “Beheerd door je organisatie” te verwijderen uit Chrome volgt u de onderstaande stappen.

Beheerd door je organisatie verwijderen uit Google Chrome

Let op: onderstaande stappen zijn rigoureuze stappen om het “Beheerd door je organisatie” beleid te verwijderen.

Sommige instellingen in uw Google Chrome browser kunnen verloren gaan. Zorg dat u een Windows back-up heeft zoals vermeldt in het begin van dit artikel.

In de Windows zoekbalk type: regedit. Open de Windows register editor.

regedit openen in windows

In de linkerkolom navigeer naar de sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Google\

Klik met de rechtermuisknop op de map Chrome en klik op Verwijderen.

Ga daarna naar de sleutel:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Google\

Klik met de rechtermuisknop op de map Chrome en klik op Verwijderen.

Beheerd door je organisatie verwijderen uit Google Chrome

Herstart nu uw computer om het Google Chrome beleid te verwijderen. Lees hier meer op de support pagina van Google.

Lees ook
Computer bestanden kwijt? Haal ze terug met Recuva

Beheerd door uw organisatie verwijderen uit Microsoft Edge

Om de melding “Beheerd door uw organisatie” te verwijderen uit Microsoft Edge volgt u de onderstaande stappen.

Beheerd door uw organisatie verwijderen uit Microsoft Edge

Let op: onderstaande stappen zijn rigoureuze stappen om het “Beheerd door uw organisatie” beleid te verwijderen. Sommige instellingen in uw Microsoft Edge browser kunnen verloren gaan. Zorg dat u een Windows back-up heeft zoals vermeldt in het begin van dit artikel.

In de Windows zoekbalk type: regedit. Open de Windows-register editor.

regedit openen in windows

In de linkerkolom navigeer naar de sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\

Klik met de rechtermuisknop op de map Edge en klik op Verwijderen.

Ga daarna naar de sleutel:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\

Klik met de rechtermuisknop op de map Edge en klik op Verwijderen.

Beheerd door je organisatie verwijderen uit Microsoft Edge

Herstart nu uw computer om het Microsoft Edge beleid te verwijderen.

Aanvullende tip!

Ik raad u aan om uw computer te controleren op malware. Malware staat bekend om de webbrowser te kapen en een beleid te installeren.

Gebruikers die een beleid opmerken in de browser en niet weten hoe dit is ontstaan moeten hun computer controleren op malware. Controleer uw computer op malware met de gratis software Malwarebytes.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke 2 weken een samenvatting van de laatste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.
Deelt u mee?
Help mee en deel deze informatie met andere mensen.
13 reacties
 1. Bij mij blijft de melding ook steeds terugkomen dat Google beheerd wordt door een organisatie. Geen malware e.d. gevonden. Dit is gewoon een privé pc en heeft geen verbinding met een andere bedrijfsomgeving of school. Ik kom er maar niet vanaf!

 2. Hallo Stefan,

  Ik heb hetzelfde probleem als Toon, nl. dat de melding dat Google Chrome beheerd wordt door mijn organisatie weer terug komt na het opnieuw opstarten. Ik heb je instructies van hierboven gevolgd met de opmerking dat ik via regedit in het HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies niks zie betreffende Google. Ik heb mijn PC gescand met Bullguard, Malwarebytes en Spybot. Er werd het e.e.a. gevonden maar dat is allemaal in quarantaine gezet en lost het probleem niet op. Via YouTube vond ik een instructie hoe je kunt vinden wie mijn Google Chrome beheerd (zoekfunctie “show managed UI” via Chrome://flags) maar dat leverde 0 hits op. Kan ik ergens anders nog zien wie mijn PC beheerd? Dit betreft een doodgewone standalone privé PC die geen deel uitmaakt van een bedrijfsomgeving of wat dan ook. Kan het zijn dat mijn PC gehacked is? Ik zie namelijk sinds 2 dagen hele vreemde dingen in mijn Steam account (library zo goed als leeg terwijl er tegen de 100 spellen in moeten staan, contact emailadres van mijn account is ineens een emailadres dat ik 8 jaar geleden opgeheven heb, gekochte spellen die ik nu ineens weer zou moeten kopen, etc.). Is daar ook een manier voor om te controleren of mijn PC gehacked is?
  Alvast bedankt voor je antwoord(en).

  M.vr.gr.,
  René

  1. Hallo René, ik kan dat vanaf hier zo niet beoordelen. Als ik u was zou ik een back-up maken van bestanden die ik nodig heb naar een USB stick en Windows volledig opnieuw installeren. Wijzig daarna ook alle wachtwoorden die u beheerd, zoals die van Steam, mail etc. Die melding in Chrome is nog het minst grootte probleem.
   Succes! Groet, Stefan

    1. Het is misschien niet wat u wilde lezen. Het is anders zoeken naar een speld in een hooiberg met het gevolg dat het probleem terug kan komen. Met alle aanwijzingen in uw vraag zou ik Windows direct opnieuw installeren, zonder behoud van persoonlijke bestanden.
     Groet, Stefan

 3. Dit werkt zolang je de pc niet herstart. Na verwijderen van registersleutels (Edge, Chrome, …) en herstart van Windows komt melding terug!
  Ik heb zeer grondig gescand op malware/adware met Combo Cleaner, Defender, ADWcleaner, Malwarebytes: vinden NIETS!

  1. Hallo, nee, dat klopt niet. Als het bij u terugkomt is dat een beleid of een app die de melding terug installeert. Normaliter is het probleem met bovenstaande instructies opgelost. Ik vermoed dat er op uw PC een beleid actief is, ook wel policy, dit gebeurt bijvoorbeeld als de computer een koppeling heeft met een server van bv een bedrijfsomgeving of school (office 365 bijvoorbeeld). Groet, Stefan

   1. Beste,
    Ik heb inderdaad een 365 van mijn werkgever, maar dit is wel een privé computer. Is het mogelijk chrome voor een privé-account te gebruiken en edge voor Microsoft 365? Of Microsoft 365 te gebruiken, zonder dat deze het beheer van de computer overneemt?

    1. Heeft u al geprobeerd de beleidsinstellingen te verwijderen? Indien het terugkomt kan het een beleid zijn wat door een werk-account wordt geforceerd, u dient dan contact op te nemen met de beheerder.

     1. Beste Stefan, bedankt alvast voor je antwoord. Hoe moet je de beleidsinstellingen verwijderen?

     2. Het gaat om een beleid in de browser, vermoed ik, de “Uw browser wordt beheerd” melding? In dit artikel waarop u reageert staat de verwijderinstructie.
      Als het om een ander beleid gaat, lees ik graag welk. Succes!

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *