Uw browser wordt beheerd door uw organisatie verwijderen

Meest gelezen tips
Stefan
Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Help ook andere mensen

Deel deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken om dit artikel te delen.

Wellicht is het u opgevallen dat wanneer u de instellingen van uw browser opent, er een melding verschijnt met de tekst Uw browser wordt beheerd door uw organisatie. Ook wanneer u andere pagina’s in de browser opent wordt er een melding Deze instelling wordt beheerd door uw organisatie zichtbaar. Dit gebeurt omdat een bepaald beleid of een bepaalde instelling is ingeschakeld op uw web-browser.

Als u deel uitmaakt van een organisatie, kan uw beheerder verschillende instellingen/beleidslijnen toepassen. Echter als u geen deel uitmaakt van een organisatie en een dergelijk bericht op uw persoonlijke computer ziet, kan het u irriteren. Maar er is niets om u zorgen over te maken. Gelukkig is er een ingebouwde functie in Windows 10 die u kan helpen om van dit bericht af te komen voor zowel Google Chrome, Firefox en Microsoft Edge.

Uw browser wordt beheerd door uw organisatie

Dit type bericht kan verschijnen omdat sommige registersleutels en hun waarden met betrekking tot toegepast het beleid aanwezig zijn in de Register-editor van Windows 10. U hoeft dus alleen, maar eerst de lijst met toegepaste beleidsregels te bekijken en vervolgens toegang te krijgen tot registersleutels en waarden die gerelateerd zijn aan deze beleidsregels en deze te verwijderen.

Voordat u verder gaat, moet u een Windows herstelpunt maken, zodat u de wijzigingen ongedaan kunt maken als er iets misgaat.

Uw browser wordt beheerd door uw organisatie verwijderen uit Firefox

Om de melding “Uw browser wordt beheerd door uw organisatie” te verwijderen uit Firefox volgt u de onderstaande stappen.

Let op: onderstaande stappen zijn rigoureuze stappen om het “Uw browser wordt beheerd door uw organisatie” probleem op te lossen. Sommige instellingen in uw Mozilla Firefox-browser kunnen verloren gaan. Zorg dat u een Windows back-up heeft zoals vermeldt in het begin van dit artikel.

Uw browser wordt door uw organisatie beheerd verwijderen uit firefox

In de Windows zoekbalk type: regedit. Open de Windows register editor.

regedit openen in windows

In de linkerkolom navigeer naar de sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Mozilla

Klik met de rechtermuisknop op de map Firefox en klik op Verwijderen.

Ga daarna naar de sleutel:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Mozilla\

Klik met de rechtermuisknop op de map Firefox en klik op Verwijderen.

Uw browser wordt beheerd door uw organisatie verwijderen uit Firefox browser

Herstart nu uw computer om het Firefox beleid te verwijderen.

Beheerd door je organisatie verwijderen uit Google Chrome

Om de melding “Beheerd door je organisatie” te verwijderen uit Chrome volgt u de onderstaande stappen.

Beheerd door je organisatie verwijderen uit Google Chrome

Let op: onderstaande stappen zijn rigoureuze stappen om het “Beheerd door je organisatie” beleid te verwijderen. Sommige instellingen in uw Google Chrome browser kunnen verloren gaan. Zorg dat u een Windows back-up heeft zoals vermeldt in het begin van dit artikel.

In de Windows zoekbalk type: regedit. Open de Windows register editor.

regedit openen in windows

In de linkerkolom navigeer naar de sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Google\

Klik met de rechtermuisknop op de map Chrome en klik op Verwijderen.

Ga daarna naar de sleutel:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Google\

Klik met de rechtermuisknop op de map Chrome en klik op Verwijderen.

Beheerd door je organisatie verwijderen uit Google Chrome

Herstart nu uw computer om het Google Chrome beleid te verwijderen.

Beheerd door uw organisatie verwijderen uit Microsoft Edge

Om de melding “Beheerd door uw organisatie” te verwijderen uit Microsoft Edge volgt u de onderstaande stappen.

Beheerd door uw organisatie verwijderen uit Microsoft Edge

Let op: onderstaande stappen zijn rigoureuze stappen om het “Beheerd door uw organisatie” beleid te verwijderen. Sommige instellingen in uw Microsoft Edge browser kunnen verloren gaan. Zorg dat u een Windows back-up heeft zoals vermeldt in het begin van dit artikel.

In de Windows zoekbalk type: regedit. Open de Windows register editor.

regedit openen in windows

In de linkerkolom navigeer naar de sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\

Klik met de rechtermuisknop op de map Edge en klik op Verwijderen.

Ga daarna naar de sleutel:

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies\Microsoft\

Klik met de rechtermuisknop op de map Edge en klik op Verwijderen.

Beheerd door je organisatie verwijderen uit Microsoft Edge

Herstart nu uw computer om het Microsoft Edge beleid te verwijderen.

Aanvullende tip!

Ik raad u aan om uw computer te controleren op malware. Malware staat erom bekend om de web browser te kapen en een beleid te installeren.

Gebruikers die een beleid opmerken in de browser en niet weten hoe dit is ontstaan moeten hun computer controleren op malware. Controleer uw computer op malware met de gratis software Malwarebytes.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina middels het commentaar veld of de reacties doorlezen.

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.
Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw computer vraag, meestal sneller.

Een bedankje mag ook! 🙂
7 REACTIES
 1. Hallo Stefan,

  Ik heb hetzelfde probleem als Toon, nl. dat de melding dat Google Chrome beheerd wordt door mijn organisatie weer terug komt na het opnieuw opstarten. Ik heb je instructies van hierboven gevolgd met de opmerking dat ik via regedit in het HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Policies niks zie betreffende Google. Ik heb mijn PC gescand met Bullguard, Malwarebytes en Spybot. Er werd het e.e.a. gevonden maar dat is allemaal in quarantaine gezet en lost het probleem niet op. Via YouTube vond ik een instructie hoe je kunt vinden wie mijn Google Chrome beheerd (zoekfunctie “show managed UI” via Chrome://flags) maar dat leverde 0 hits op. Kan ik ergens anders nog zien wie mijn PC beheerd? Dit betreft een doodgewone standalone privé PC die geen deel uitmaakt van een bedrijfsomgeving of wat dan ook. Kan het zijn dat mijn PC gehacked is? Ik zie namelijk sinds 2 dagen hele vreemde dingen in mijn Steam account (library zo goed als leeg terwijl er tegen de 100 spellen in moeten staan, contact emailadres van mijn account is ineens een emailadres dat ik 8 jaar geleden opgeheven heb, gekochte spellen die ik nu ineens weer zou moeten kopen, etc.). Is daar ook een manier voor om te controleren of mijn PC gehacked is?
  Alvast bedankt voor je antwoord(en).

  M.vr.gr.,
  René

  • Hallo René, ik kan dat vanaf hier zo niet beoordelen. Als ik u was zou ik een back-up maken van bestanden die ik nodig heb naar een USB stick en Windows volledig opnieuw installeren. Wijzig daarna ook alle wachtwoorden die u beheerd, zoals die van Steam, mail etc. Die melding in Chrome is nog het minst grootte probleem.
   Succes! Groet, Stefan

    • Het is misschien niet wat u wilde lezen. Het is anders zoeken naar een speld in een hooiberg met het gevolg dat het probleem terug kan komen. Met alle aanwijzingen in uw vraag zou ik Windows direct opnieuw installeren, zonder behoud van persoonlijke bestanden.
     Groet, Stefan

 2. Dit werkt zolang je de pc niet herstart. Na verwijderen van registersleutels (Edge, Chrome, …) en herstart van Windows komt melding terug!
  Ik heb zeer grondig gescand op malware/adware met Combo Cleaner, Defender, ADWcleaner, Malwarebytes: vinden NIETS!

  • Hallo, nee, dat klopt niet. Als het bij u terugkomt is dat een beleid of een app die de melding terug installeert. Normaliter is het probleem met bovenstaande instructies opgelost. Ik vermoed dat er op uw PC een beleid actief is, ook wel policy, dit gebeurt bijvoorbeeld als de computer een koppeling heeft met een server van bv een bedrijfsomgeving of school (office 365 bijvoorbeeld). Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook deze PC Tips

Laatste tips
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!