Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Synchronisatie instellingen en gegevens wijzigen in Google Chrome

Als u de Google Chrome browser gebruikt dan kunt u een Google-account koppelen en gegevens met Google synchroniseren.

Het synchroniseren van gegevens helpt om persoonlijke instellingen te gebruiken op verschillende apps of apparaten waar u zich aanmeldt met het Google-account. Zo kunt u gegevens en instellingen synchroniseren via Google Chrome.

Google Chrome synchronisatie is een functie van de Chrome browser waarmee kopieën van de bladwijzers van Chrome, de browsegeschiedenis, wachtwoorden en browser- en extensie instellingen van een gebruiker worden opgeslagen op de cloudservers van Google.

In dit artikel leest u hoe u de gegevens die u met de cloudservers van Google synchroniseert kunt wijzigen en kunt beheren. Zo kunt u beheren wat u wilt synchroniseren door verschillende instellingen in- of uit te schakelen voor synchronisatie.

Synchronisatie instellingen en gegevens wijzigen in Google Chrome

Zoals aangegeven in de begeleidende tekst, u moet aangemeld zijn in de Google Chrome browser met een Google-account. Lees hier hoe u een Google account aanmaakt.

Google Chrome synchronisatie inschakelen

U kunt de synchronisatie aanzetten door op het profiel pictogram te klikken in de menubalk. Daarna klikt u op “Synchronisatie aanzetten” en meldt u zich aan met uw Google-account gegevens.

Synchronisatie aanzetten in de Google Chrome browser

Nadat u zich heeft aangemeld krijgt u de volgende melding te zien om de synchronisatie aan te zetten.

Uw bookmarks, wachtwoorden, geschiedenis en meer synchroniseren op al uw apparaten. Google kan uw geschiedenis gebruiken om Google zoeken en andere Google-services te personaliseren. U kunt altijd bepalen in de instellingen wat u wilt synchroniseren.

Klik op “Ja, aanzetten” om de synchronisatie te starten als u dat nog niet had gedaan.

Synchronisatie inschakelen in Google Chrome

Bepalen welke gegevens u met Google wilt synchroniseren in de Google Chrome browser

Om te bepalen wat u wilt synchroniseren dient u de instellingen te openen. Klik hiervoor in de rechterbovenhoek op het menu pictogram. In het menu klik op Instellingen.

Google Chrome instellingen openen

In het linkermenu klik op “Jij en Google”. U bent nu in de instellingen waar u verschillende opties kunt kiezen om de synchronisatie te beheren in Google Chrome.

U kunt hier door op de “Uitzetten” knop te klikken de synchronisatie in Chrome uitzetten. Door op “Synchronisatie en Google-services” te klikken kunt u de gegevens die worden gesynchroniseerd wijzigen.

Ook is er een snelkoppeling naar “Je Google-account beheren” die een nieuw venster opent met Google-account instellingen. Door op “Je Chrome-profiel te klikken” kunt u profielinstellingen in Google Chrome aanpassen zoals de avatar (profielafbeelding) en de profielnaam.

Eventueel kunt u bookmarks en instellingen importeren vanuit een andere browser door op “Bookmarks en instellingen importeren” te klikken.

In deze gids leg ik uit hoe u de gegevens voor synchronisatie kunt beheren. Om deze gegevens zoals instellingen e.d. te beheren klikt u op “Synchronisatie en Google-services”.

Synchronisatie en Google services

Er zijn in de instellingen voor synchronisatie vier verschillende links naar instellingen. Door op “Beheren wat je synchroniseert” te klikken kunt u bepalen welke gegevens er naar de Google cloudservers worden verzonden.

“Beheren hoe je browsergeschiedenis wordt gebruikt om Google Zoeken en meer te personaliseren” brengt u naar een nieuwe pagina op google.com om deze gegevens te beheren.

Om alle gegevens die u al heeft gesynchroniseerd in te zien klikt u op “Je gesynchroniseerde gegevens controleren”. Hier kunt u vervolgens deze gegevens inzien of wissen.

Als laatste is er nog een optie om de encryptie voor deze gegevens aan te passen. Alle gesynchroniseerde gegevens op de Google cloudservers worden versleuteld met een sleutel van uw Google-account. Dit kunt u eventueel wijzigen naar een eigen wachtwoord zin.

Synchronisatie instellingen in Google chrome

Klik op “Beheren wat je synchroniseert” om de Chrome synchronisatie gegevens aan te passen.

Standaard staat de synchronisatie ingesteld op “alles synchroniseren”. Door “Synchronisatie aanpassen” te klikken kunt u bepaalde instellingen en functies in- of uitschakelen van synchronisatie.

Beheren wat je synchroniseert in Google Chrome

De gegevens die binnen Google Chrome worden gesynchroniseerd met de Google cloudservers zijn;

Apps, bookmarks, extensies, de browsergeschiedenis, Google Chrome voorkeuren, thema’s, de leeslijst, alle geopende tabs, opgeslagen wachtwoorden, aangevulde adressen, betaalmethodes, aanbiedingen en adressen via Google Pay.

Door elk afzonderlijk gegeven in- of uit te schakelen door op de blauwe schuif te klikken, kunt u bepalen of deze gegevens in de Chrome synchronisatie moeten worden meegenomen of niet.

Ik hoop dat het hiermee is gelukt om de gegevens synchronisatie in Google Chrome aan te passen naar wens. Bedankt voor het lezen!

Problemen met Google Chrome? Lees hoe u Google Chrome kunt resetten.

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!