Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Vcruntime140.dll niet gevonden? Dit is de oplossing

Wanneer het bestand vcruntime140.dll niet is gevonden, dan probeert u een programma te openen dat vcruntime140.dll nodig heeft om te kunnen starten.

vcruntime140.dll is onderdeel van Microsoft Visual C++ Redistributable voor Visual Studio. Het is een specifiek DLL-bestand dan dit programma nodig heeft, omdat het gecompileerd is via Visual Studio van Microsoft. Dit type DLL bestand, is een runtime bibliotheek en bevat verwijzingen die nodig zijn om het programma wat u probeert uit te voeren te kunnen starten. Als vcruntime140.dll niet wordt gevonden, dan betekent dit dat vcruntime140.dll niet is toegevoegd aan de bibliotheken in Windows 11 of 10.

U kunt een missend vcruntime140.dll bestand eenvoudig oplossen door Microsoft Visual C++ Redistributable te installeren op uw computer. Dit is een verzameling softwarecomponenten die applicaties in staat stellen om op een computer te draaien zonder dat de volledige versie van Microsoft Visual C++ geïnstalleerd hoeft te zijn. Dit is hoe het werkt.

Vcruntime140.dll niet gevonden

Om dit probleem op te lossen dient u Microsoft Visual C++ Redistributable voor Visual Studio 2015 te downloaden en te installeren.

Selecteer de gewenste taal. Dit is standaard “English”, de Nederlandse taal is namelijk niet beschikbaar. Klik vervolgens op de “Download” knop.

Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015 downloaden

Kies nu “vc_redist.x64.exe” en klik op “Download”.

vc_redist.x64.exe

Zorg dat u de installatie kunt uitvoeren als administrator. Selecteer het selectievakje “I agree to the license terms and conditions” and klik op “Install”.

Microsoft VCC redistributable downloaden

Microsoft Visual C++ Redistributables worden nu geïnstalleerd. Na installatie herstart uw computer en probeer de app nogmaals te openen. De foutmelding vcruntime140.dll niet is gevonden is nu opgelost.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Gerelateerd: Msvcr71.dll niet gevonden of msvcr71.dll foutmelding.

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!