Vcruntime140.dll niet gevonden? Dit is de oplossing

Stefan
Vcruntime140.dll niet gevonden? Dit is de oplossing

Wanneer het bestand vcruntime140.dll niet is gevonden, dan probeert u een programma te openen dat vcruntime140.dll nodig heeft om te kunnen starten.

vcruntime140.dll is onderdeel van Microsoft Visual C++ Redistributable voor Visual Studio. Het is een specifiek DLL-bestand dan dit programma nodig heeft, omdat het gecompileerd is via Visual Studio van Microsoft. Dit type DLL bestand, is een runtime bibliotheek en bevat verwijzingen die nodig zijn om het programma wat u probeert uit te voeren te kunnen starten. Als vcruntime140.dll niet wordt gevonden, dan betekent dit dat vcruntime140.dll niet is toegevoegd aan de bibliotheken in Windows 11 of 10.

U kunt een missend vcruntime140.dll bestand eenvoudig oplossen door Microsoft Visual C++ Redistributable te installeren op uw computer. Dit is een verzameling softwarecomponenten die applicaties in staat stellen om op een computer te draaien zonder dat de volledige versie van Microsoft Visual C++ geïnstalleerd hoeft te zijn. Dit is hoe het werkt.

Vcruntime140.dll niet gevonden

Om dit probleem op te lossen dient u Microsoft Visual C++ Redistributable voor Visual Studio 2015 te downloaden en te installeren.

Selecteer de gewenste taal. Dit is standaard “English”, de Nederlandse taal is namelijk niet beschikbaar. Klik vervolgens op de “Download” knop.

Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015 downloaden

Kies nu “vc_redist.x64.exe” en klik op “Download”.

vc_redist.x64.exe

Zorg dat u de installatie kunt uitvoeren als administrator. Selecteer het selectievakje “I agree to the license terms and conditions” and klik op “Install”.

Microsoft VCC redistributable downloaden

Microsoft Visual C++ Redistributables worden nu geïnstalleerd. Na installatie herstart uw computer en probeer de app nogmaals te openen. De foutmelding vcruntime140.dll niet is gevonden is nu opgelost.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Gerelateerd: Msvcr71.dll niet gevonden of msvcr71.dll foutmelding.

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *