Venster verplaatsen dat niet meer zichtbaar is in Windows 11/10

Stefan
Venster verplaatsen dat niet meer zichtbaar is in Windows 11/10

Het ervaren van een venster dat net buiten het bereik van uw scherm valt, kan een bron van aanzienlijke frustratie zijn, vooral wanneer u midden in een belangrijke taak zit.

Het komt maar al te vaak voor dat een applicatievenster in Windows buiten uw zichtbare schermgebied terechtkomt, waardoor het niet meer te verplaatsen of te gebruiken is. Dit probleem kan ontstaan door diverse redenen, zoals wijzigingen in de schermresolutie, het aansluiten van meerdere monitoren, of simpelweg door een ongelukkige klik of toetsaanslag. Ongeacht de oorzaak kan het gevoel van machteloosheid als u niet bij essentiële functies of informatie kunt komen, behoorlijk hinderlijk zijn.

Gelukkig bestaan er oplossingen voor dit probleem, die u in staat stellen om het verdwaalde venster snel en efficiënt terug te brengen naar uw zichtbare werkgebied. In dit artikel verkennen we een reeks methoden en stappen die u kunt volgen om dergelijke vensters weer binnen handbereik te krijgen.

Venster verplaatsen dat niet meer zichtbaar is in Windows 11 of 10

Via SHIFT toets en pijltjestoetsen

De meest makkelijke manier om een venster weer zichtbaar te maken is door de SHIFT toets in te houden en tegelijkertijd met de rechtermuisknop op het pictogram in de taakbalk te klikken. U ziet vervolgens een contextmenu met “Verplaatsen”.

Venster verplaatsen

Klik op verplaatsen en druk vervolgens op de linker of rechter pijltjestoetsen om het venster te verplaatsen.

pijltjestoetsen

U kunt op deze manier een venster wat niet zichtbaar is, opnieuw positioneren zodat het wel zichtbaar is.

Via Windows + D toetsencombinatie

De toetsencombinatie Windows + D minimaliseert alle openstaande vensters en toont u direct het bureaublad. Als u zich in een situatie bevindt waarin u snel toegang moet hebben tot bestanden of snelkoppelingen op uw bureaublad, is dit een handige manier om alle actieve vensters te verbergen zonder ze te hoeven sluiten.

Als u na het gebruik van Win + D dezelfde combinatie nogmaals gebruikt, worden alle vensters die u had geminimaliseerd weer hersteld naar hun vorige staat. Hiermee toont u dus verborgen vensters.

Lees ook
Alles verwijderen in Windows 11 als PC niet opstart

Lees hier meer toetsencombinaties in Windows.

Via PowerToys FancyZones

PowerToys FancyZones is een hulpmiddel voor vensterbeheer dat onderdeel is van Microsoft’s PowerToys suite, een collectie van hulpprogramma’s ontworpen om u meer productiviteitsopties te bieden. FancyZones helpt u bij het efficiënt organiseren van uw werkruimte door u in staat te stellen aangepaste lay-outs voor vensterplaatsing op uw scherm te creëren en te gebruiken.

Dit is bijzonder nuttig voor taken die meerdere applicaties of documenten tegelijk vereisen, waardoor u snel en gemakkelijk tussen taken kunt schakelen zonder tijd te verliezen aan het handmatig herschikken van vensters.

Lees hier meer over FancyZones.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Windows vensters uitlijnen in Windows 11? Dit is hoe!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

2 reacties
Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *