Verberg actieve apps van de taakbalk in Windows 11/10

Stefan
Verberg actieve apps van de taakbalk in Windows 11/10

Wanneer u een actieve applicatie wenst te verbergen van de taakbalk, leest u in dit artikel hoe u dit kunt doen.

Stel dat u gericht bent op uw privacy, bijvoorbeeld omdat u de computer deelt met andere mensen, dan is het wenselijk om actieve apps te verbergen van de taakbalk. Op deze manier kan iemand anders niet meer zien via de taakbalk welke apps er op dat moment actief zijn.

Ook kunt u ongebruikte of zelden gebruikte apps verbergen om de taakbalk overzichtelijker te maken. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer u een app gebruikt die constant actief is, maar ook ruimte inneemt op de taakbalk. Door deze app te verbergen, maakt u ruimte vrij op de taakbalk die weer gebruikt kan worden voor andere apps.

Er is in Windows 11 of Windows 10 geen standaard manier om een app te verbergen op de taakbalk. U kunt eventueel de taakbalk verbergen, maar dit is geen manier om alleen apps te verbergen.

U dient hiervoor een applicatie te gebruiken. Welke applicatie ik aanbeveel, leest u in dit artikel.

Verberg actieve apps van de taakbalk in Windows 11/10

Om actieve apps te verbergen, raad ik aan de Hide Window Plus app te downloaden.

Er zitten enkele voordelen aan de ‘Hide Window Plus’ app naast alleen het verbergen van actieve apps.

 • U kunt groepen aanmaken met apps. Deze groepen kunt u dan via een toetsencombinatie direct allemaal verbergen van de taakbalk.
 • U kunt één enkel venster verbergen.
 • U kunt de systeemvakpictogrammen ook verbergen.
 • U kunt toetsencombinaties aanmaken voor verschillende apps.
 • U kunt een wachtwoord instellen om de apps te tonen op de taakbalk of om de instellingen in ‘Hide Window Plus’ te wijzigen.
Lees ook
Prullenbak vastmaken aan de taakbalk in Windows 11 of 10

Hieronder ziet een voorbeeld van hoe ik de Spotify app toon en verberg in de taakbalk. Dit is een actieve app die wordt verborgen.

Groups

Door een groep aan te maken, kunt u meerdere apps via een toetsencombinatie verbergen. Dit is handig als u verschillende apps in één keer van de taakbalk wilt verbergen. U kunt meerdere groepen aanmaken, elk met een andere toetsencombinatie.

Het is overigens niet nodig om meerdere apps in een groep te plaatsen; één app kan ook. Deze app kan dan via een toetsencombinatie worden verborgen.

Een groep maakt u aan door op ‘Add’ te klikken. U selecteert vervolgens de app in de lijst van actieve apps. Zorg dat de app actief is, anders wordt deze niet getoond in de lijst.

App groep aanmaken

In het veld ‘Group name’ kunt u een herkenbare naam invoeren voor de apps in deze groep.

Als laatste kunt u een sneltoets instellen om de apps in deze groep te verbergen van de taakbalk of weer opnieuw te tonen. Dit doet u door met de muis in het veld ‘Shortcut to hide/show programs in list’ te staan en vervolgens de gewenste toetsencombinatie in te drukken op het toetsenbord.

Als u wilt, kunt u ook instellen dat de systeemvakpictogrammen worden verborgen door de optie ‘Hide tray icons’ aan te vinken.

Single Windows

Wanneer u alleen een enkel venster wilt verbergen uit de taakbalk, kunt u hiervoor ook een toetsencombinatie instellen. Maak hiervoor een toetsencombinatie aan door de toetsen tegelijk in te drukken, terwijl de muis in het vakje ‘Hide active window’ staat.

Een andere handige manier om een enkel venster direct te verbergen, is door de optie ‘Hide windows by right-clicking the close button’ in te schakelen. Als u dan met de rechtermuisknop op een sluiten [X] knop klikt van een app, wordt het venster en de actieve app-indicatie op de taakbalk direct verborgen.

Lees ook
Download KB5034765 update voor Windows 11 22H2 of 23H2

Een enkel venster verbergen in de taakbalk

Additional

In de additionele opties kunt u toetsencombinaties instellen voor de volgende functies:

 • Schermbeveiliging uitvoeren.
 • Beeldscherm uitschakelen.
 • Geluid dempen.
 • Een venster minimaliseren.
 • Verborgen apps direct afsluiten.
 • Alle verborgen apps en vensters opnieuw weergeven.

Additionele opties

Lees ook deze tips voor de taakbalk.

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *