Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Windows 11 taakbalk verbergen of weergeven

U kunt in Windows 11 de taakbalk verbergen of juist weergeven. Veel mensen kiezen ervoor om de taakbalk te verbergen.

Door de taakbalk te verbergen maakt u ruimte vrij op het beeldscherm. Dit is vooral handig bij laptops waar de ruimte in enkele gevallen al zeer beperkt is.

Ook kiezen mensen ervoor om de taakbalk te verbergen omdat het minder afleidt. De taakbalk is een centrum voor allerlei apps en bijbehorende app meldingen . Als u de taakbalk verbergt ziet u minder van dit soort meldingen en wordt u dus minder afgeleid.

Een nadeel van het verbergen van de taakbalk is dat ook het Startmenu en andere onderdelen zoals de tijd en datum, het systeemvak en eventuele meldingen verbergt. Dit is niet altijd makkelijk met het werken met bepaalde apps. Houdt hier rekening mee.

Heeft u de taakbalk ooit verborgen dan kunt u er ook weer voor kiezen om de taakbalk weer te geven. Dit stelt u instaat om bepaalde apps, instellingen en zoeken te gebruiken zonder dat u daarvoor eerst de muis naar de onderkant van het beeldscherm hoeft te bewegen waardoor de taakbalk weer wordt getoond. Elke heeft dus zijn voor- en nadelen. Dit is hoe het werkt.

Windows 11 taakbalk verbergen of weergeven

Taakbalk automatisch verbergen

Wanneer u de taakbalk automatisch wilt laten verbergen dient u de taakbalkinstellingen te openen. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk. In het menu klik op “taakbalkinstellingen”.

taakbalkinstellingen

In de taakbalkinstellingen klikt u vervolgens eerst op “Gedrag van de taakbalk”. Hierna schakelt u de optie “Taakbalk automatisch verbergen” in om de taakbalk te verbergen.

Taakbalk automatisch verbergen

Taakbalk weergeven

Wanneer u de taakbalk automatisch wilt laten verbergen dient u de taakbalkinstellingen te openen. Klik met de rechtermuisknop op de taakbalk. In het menu klik op “taakbalkinstellingen”.

taakbalkinstellingen

In de taakbalkinstellingen klikt u vervolgens eerst op “Gedrag van de taakbalk”. Hierna schakelt u de optie “Taakbalk automatisch verbergen” in uit om de taakbalk weer te geven.

Taakbalk weergeven

Lees meer over de taakbalk:

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwe tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de laatste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om u aan te melden.

Vraag en antwoord
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!