Snelle instellingen blokkeren in Windows 11? Dit is hoe!

Stefan
Snelle instellingen blokkeren in Windows 11? Dit is hoe!

De snelle instellingen, de naam zegt het al biedt u de meest gebruikte instellingen in een overzicht in de taakbalk. Door de snelle instellingen te gebruiken kunnen mensen instellingen in Windows 11 snel in- of uitschakelen.

De instellingen die u via de snelle instellingen kunt wijzigen zijn standaard; vliegtuigstand in- of uitschakelen, batterij-besparing in- of uitschakelen, nachtlamp, concentratiehulp en toegankelijkheidsinstellingen aanpassen.

Snelle instellingen in Windows 11

In een aantal gevallen zou de snelle instellingen in de rechterbenedenhoek willen aanpassen. Dit zou bijvoorbeeld gewenst zijn op een PC die beheerd wordt in een werk-omgeving of school omgeving.

Het is in die gevallen mogelijk niet gewenst dat gebruikers die aangemeld zijn zelf hun instellingen kunnen bewerken. Ik kan me voorstellen dat in die setting de snelle instellingen blokkeren een optie is.

Snelle instellingen blokkeren in Windows 11

Om de snelle instellingen te blokkeren kunt u gebruik maken van een Windows register aanpassing.

Als u de snelle instellingen blokkeert dan wordt de snelle instellingen nog wel weergegeven, maar u kunt het niet meer bewerken of er instellingen in wijzigen. Ook is het niet meer mogelijk om de snelle instellingen te openen via de toetsencombinatie Windows toets + A.

Open het Windows-register. Ga naar de sleutel:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\

Klik met de rechtermuisknop op “Windows” en klik op Nieuw > Sleutel. Geef deze sleutel de naam “Explorer”. Klik met de rechtermuisknop op de “Explorer” sleutel en klik Nieuw en daarna op DWORD (32-bit waarde).

Geef deze waarde de naam “DisableControlCenter”. Dubbelklik vervolgens op “DisableControlCenter” en wijzig de waardegegevens naar “1” om de snelle instellingen te blokkeren. Wijzig de waarde naar “0” of verwijder de waarde om de snelle instellingen weer te deblokkeren.

DisableControlCenter

Herstart uw computer om de snelle instellingen te blokkeren. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Meld u aan op het PC tips forum
Bij PC Tips werken wij aan een nieuwe gemeenschap waar leden vragen kunnen stellen en elkaar kunnen helpen. Dit is het PC Tips-forum.Dit forum is nieuw en wij hebben leden nodig. Als u geïnteresseerd bent in PC-tips, of als u een vraag heeft, meld u dan gratis aan op het forum en help mee aan de opbouw van ons nieuwe computerforum.
Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *