Website instellen als achtergrond in Windows 11 of 10

Stefan
Website instellen als achtergrond in Windows 11 of 10

Als u op de hoogte wilt blijven van een bepaalde website, dan kunt u een website instellen als achtergrond in Windows 11 of 10.

U vervangt hiermee de standaard achtergrond op het bureaublad. De website met dynamische inhoud wordt weergegeven als achtergrond. Dit brengt voordelen met zich mee.

U kunt een website met dynamische inhoud instellen zoals bijvoorbeeld nieuwsfeeds, live weer-updates, aandelenkoersen, en meer. Hierdoor blijft uw bureaubladachtergrond up-to-date en informatief.

Sommige webpagina’s kunnen interactieve elementen bevatten, zoals widgets of knoppen waarmee u snel toegang hebt tot bepaalde online functies. Dit kan handig zijn als u vaak online taken uitvoert. Denk bijvoorbeeld aan een startpagina.

Het is echter belangrijk op te merken dat het gebruik van een webpagina als bureaubladachtergrond ook enkele nadelen met zich mee kan brengen, zoals een toename van systeembronnen en mogelijke prestatieproblemen als de webpagina zwaar is of veel updates bevat. Daarnaast kan het afleidend zijn als de webpagina te veel beweging of informatie toont.

Website instellen als achtergrond in Windows 11 of 10

Om te beginnen opent u de Microsoft Store.

Microsoft Store openen

Zoek vervolgens via de zoekbalk naar lively wallpaper. Dit is de app waarmee u een website als achtergrond kunt instellen. Deze app is gratis.

Lively wallpaper zoeken

Installeer Lively wallpaper door op de “installeren” knop te klikken. U heeft een Microsoft-account nodig om apps uit de Microsoft Store te downloaden.

Lively wallpaper installeren

Na installatie opent u de Lively wallpaper app op uw computer. Zoek naar deze app via het Start menu.

Lively wallpaper openen

Klik in Lively Wallpaper bovenin het menu op de “Achtergrond toevoegen” knop.

Achtergrond toevoegen

In het vakje “Voer URL in” geeft u de URL van de website in die u wilt instellen als achtergrond. Klik op het pijltje naar rechts om te bevestigen.

Lees ook
Toetsenbord tekenherhaling wijzigen in Windows 11 of 10

Voer URL in om in te stellen als achtergrond

U kunt nog extra informatie toevoegen over de achtergrond. Bijvoorbeeld een titel, een beschrijving, een auteur en het websiteadres. Klik op “OK” om deze website als achtergrond in te stellen.

Naam en meer informatie over website

U heeft nu deze website ingesteld als achtergrond. Hierbij een voorbeeld. Alle links waar u op klikt, of hoe u ook interactie heeft met de website, alles wordt geopend in het bureaublad en niet in de browser.

Website instellen als achtergrond

Als u de achtergrond wilt verwijderen, dan klikt u in Lively Wallpaper met de rechtermuisknop op het voorbeeld in het beginscherm en klikt u op “achtergrond verwijderen”.

Achtergrond verwijderen

Ik hoop u hiermee geïnformeerd te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook: Bewegende achtergrond instellen in Windows 11 of 10

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *