Bewegende achtergrond instellen in Windows 11

Stefan

Een bewegende achtergrond is in principe een achtergrond die animaties weergeeft. Het wordt ook wel live achtergronden genoemd. In Windows 11 kunt u, naast het gebruik van een stilstaand beeld als achtergrond, een bewegende of live achtergrond instellen als achtergrond van uw bureaublad.

Aangezien er in Windows 11 geen ingebouwde instellingen of hulpmiddelen zijn om bewegende of geanimeerde achtergronden als achtergrond voor het bureaublad in te stellen, dient u een app van derden te installeren die deze functie aanbied.

U kunt tal van wallpaper apps vinden in de Microsoft Store. Ik raad Lively Wallpaper aan omdat het open source is en gratis te gebruiken.

Het is waarschijnlijk ook de meest populaire live wallpaper app in de Microsoft Store vanwege zijn eenvoud en gebruiksgemak. In dit artikel leest u hoe u via Lively wallpaper een bewegende achtergrond kunt instellingen in Windows 11.

Bewegende achtergrond instellen in Windows 11

Open de Microsoft Store. Bovenin in de zoekbalk type: Lively wallpaper. Klik links op de Download knop.

Lively wallpaper downloaden uit de Microsoft Store

Na het downloaden volg de installatie. Klik op OK in het laatste scherm om de installatie af te ronden.

Lively wallpaper installeren

Eenmaal voltooid, zal Lively Wallpaper het standaard app venster openen. Van daaruit kunt u een voorgeprogrammeerde bewegende achtergrond kiezen.

Lively achtergronden

Klik op een bewegende achtergrond. U ziet direct dat de Windows 11 achtergrond wordt aangepast. U vind Lively achtergronden in het systeemvak. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram in het systeemvak om de instellingen te openen. U kunt u hier de app openen, achtergronden sluiten (dit brengt de achtergrond naar uw standaard achtergrond) of de bewegende achtergrond pauzeren.

Bewegende achtergrond sluiten

In de Lively achtergrond app kunt u ook een bewegende achtergrond toevoegen. Dit kan een achtergrond zijn zoals een specifiek video-bestand, een URL of zelfs een YouTube video.

Lees ook
PING verzoeken toestaan in de Windows firewall

Klik de app aan de linkerzijde op het “+” pictogram om een bewegende achtergrond toe te voegen.

Bewegende achtergrond toevoegen

In deze instellingen kunt u een bestand of website-url ingeven die dient als bewegende achtergrond. Elke dag worden er nieuwe achtergronden gemaakt door gebruikers, deze kunt u inzien via “Meer achtergronden”. Deze linkt open een sub-reddit waar u met gebruikers nieuwe achtergronden kunt toepassen of creëren. Deze app is namelijk open-source wat betekend dat iedereen een toevoeging kan doen aan de app.

Bewegende achtergrond instellen in Windows 11

Mocht in het bezit zijn van meerdere monitors (beeldschermen) dan klikt u rechts bovenin op het monitor pictogram. U heeft dan drie opties.

U kunt de bewegende achtergrond op een enkel scherm toepassen, over alle schermen verdelen of kopieer dezelfde achtergrond over meerdere beeldschermen.

Bewegende achtergrond instellen op meedere beeldschermen

Als u een actieve bewegende achtergrond wenst te sluiten, dan klikt u weer op het monitor pictogram rechtsbovenin. Klik daarna op de “Achtergronden sluiten” knop.

Bewegende achtergrond sluiten

Lees meer:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Blijf op de hoogte
Ontvang elke 2 weken een samenvatting van de laatste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.
Deelt u mee?
Help mee en deel deze informatie met andere mensen.
5 reacties
 1. Hallo Stefan

  Vroeger bij Windows 10 kon men de taakbalk plaatsen waar men wilde bij Windows 11 vind ik dit nergens terug weet u soms hoe ik mijn taakbalk bovenaan krijg

  JP

 2. Hallo Stefan

  ik heb Lively Wallpaper geïnstalleerd op mijn laptop
  wanneer je The Hill aanduid voor je achtergrond
  staat het uur , de dag en de datum centraal op je scherm
  andere bevatten dit niet kan je andere achtergronden
  instellen ook met het uur , de dag en de datum

  Groeten Jean Pierre

  1. Hallo, helaas niet. Ik heb het niet kunnen vinden in de instellingen of in de app, ik vermoed daarom dat het vooringesteld achtergronden zijn, waaraan de tijdnotatie niet kan worden toegevoegd.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *