Website openen als Internet Explorer modus in Microsoft Edge

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit artikel via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een PayPal donatie aan PC Tips.

In Windows 11 is Internet Explorer verwijderd. Het is in Windows 11 dus niet meer mogelijk om Internet Explorer te starten.

Daarom heeft Microsoft de compatibiliteitsmodus of Internet Explorer-modus geĂŻntroduceerd in hun nieuwste browser, Edge, om de websites achterwaarts compatibel te maken.

Door deze compatibiliteitsmodus te gebruiken, kan men de oude websites blijven gebruiken in de Microsoft Edge browser. Dat betekent dat het niet nodig is om een browser van een derde partij te downloaden om compatibiliteitsproblemen op te lossen. Dit zal organisaties enorm helpen, omdat ze hun webpagina niet opnieuw hoeven te ontwerpen om deze compatibel te maken met de Edge browser.

Internet Explorer modus inschakelen in Microsoft Edge

Open de Microsoft Edge browser. Klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek om het Microsoft Edge menu te openen. Klik op Instellingen in het menu.

Microsoft Edge instellingen

Klik links in het menu op Standaardbrowser. In het menu: Internet Explorer-compatibiliteit wijzig de instelling: Toestaan dat sites opnieuw worden geladen in de Internet Explorer-modus naar Toestaan. Klik daarna op Opnieuw opstarten.

toestaan dat sites opnieuw worden geladen in internet explorer modus

De Internet Explorer modus in Microsoft Edge is nu ingeschakeld.

Een website openen in Internet Explorer modus via Microsoft Edge

Om een website te openen in de Internet Explorer modus in Microsoft Edge dient u naar de website te gaan. Klik daarna met de rechtermuisknop op het actieve tabblad van de website. Klik op: Tabblad opnieuw laden in Internet Explorer-modus.

Tabblad opnieuw laden in Internet Explorer-modus

De huidige website wordt direct opnieuw geladen en is nu actief als Internet Explorer modus.

Mocht u nu elke keer deze website willen openen in Internet Explorer modus dan schakelt u de volgende optie in: Deze website de volgende keer openen in Internet Explorer modus. Klik daarna op Gereed.

De toegevoegde website wordt dan voor 30 dagen lang geopend in de Internet Explorer modus. Klik op Beheren om de websites te beheren.

Internet Explorer modus in Microsoft Edge

U herkent een tabblad die is geopend als Internet Explorer modus aan het Internet Explorer icoon in de adresbalk.

Om een tabblad in Internet Explorer modus af te sluiten klikt u nogmaals op het actieve tabblad met de rechtermuisklik. Klik daarna op: Verlaat het tabblad als Internet Explorer-modus.

Verlaat het tabblad van Internet Explorer modus

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓