Populaire tips
PC tips
Stefan

PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.
Donatie

Geholpen?

Wilt u deze PC tip via Facebook, Twitter of andere sociale media delen? U helpt hiermee andere mensen maar ook mijn website.
Druk op ctrl + d om deze pagina op te slaan in uw favorieten.

Internet Explorer in Windows 11 nodig? Het kan! Maar…

Internet Explorer is geen onderdeel meer van Windows 11. U kunt het ook niet installeren via optionele opties en uitvoeren als “iexplore.exe” opent de Microsoft Edge browser.

Als u om wat reden dan ook Internet Explorer nog wilt gebruiken dan kunt u dit op twee manieren oplossen.

De eerste manier is door Microsoft Edge uit te voeren in Internet Explorer modus. En de tweede manier is door een standalone Internet Explorer bestand te downloaden en te openen genaamd “OpenInternetExplorer”.

OpenInternetExplorer is onlangs verschenen en bevindt zich nog in de beginfase van de ontwikkeling. OpenInternetExplorer zal uw huidige internet instellingen niet beïnvloeden en kan het naast andere browsers worden gebruikt. Het is een alleenstaande app, met beperkingen.

Internet Explorer voor Windows 11

U kunt OpenInternet Explorer downloaden via Github. Het uitvoerbaar bestand wordt in de browser echter wel aangemerkt als “gevaarlijk”. Dit doen browsers heel vaak omdat Windows SmartScreen onbekende bestanden aanmerkt.

Download het uitvoerbaar bestand via bovenstaande link. Klik daarna op het Download icoon in de adresbalk van de browser (Microsoft Edge in dit voorbeeld) en klik op “Behouden”.

Bestand behouden

Klik daarna nogmaals op “Toch behouden”. Het bestand wordt nu gedownload.

Bestand toch behouden browser

Als u OpenInternetExplorer.exe opent ziet u direct dat het gaat om de Internet Explorer browser. Er zitten echter wat beperkingen aan deze Internet Explorer browser.

Deze Internet Explorer versie wordt niet automatisch geüpdatet. U kunt er wel instellingen in aanpassen, maar deze worden niet onthouden. Ook kunt u dus geen startpagina instellen.

Internet Explorer voor Windows 11

Deze app is enkel en alleen bedoeld om bepaalde websites die Internet Explorer nodig hebben te openen. Denk bijvoorbeeld aan een Intranet website. Ik raad niet aan deze browser te gebruiken om op het internet te surfen.

Mocht u dus Internet Explorer per se nodig hebben voor een test of project dan kunt u deze OpenInternetExplorer app gebruiken. In alle andere gevallen zou ik het afraden.

Lees ook:

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Help mee en deel dit artikel met andere mensen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem.
↓ U kunt uw vraag stellen onderaan deze pagina via het commentaar veld. ↓
Ik reageer direct op uw vraag.

Een bedankje mag ook! 🙂
3 REACTIES
    • Hallo, Windows media player is NOG geen onderdeel van Windows 11. Er komt een nieuwe Windows Media Player aan voor Windows 11 ergens met een toekomstige update, ik verwacht in 2022. Ik kan u helaas niet helpen waar uw muziek staat op uw computer. Groet, Stefan

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Kom nog eens terug. Elke dag nieuwe PC Tips
Nieuwste tips
Nieuwsbrief
nieuwsbrief

Blijf elke twee weken op de hoogte van de nieuwste PC Tips via mijn nieuwsbrief.
Klik hier om aan te melden.

Lees alle reacties
Hulp nodig?
vraag

Heeft u een computer vraag? Stel uw vraag onderaan deze pagina ↓ Ik help u graag!