Website vastmaken aan de taakbalk in Windows 11 of 10

Stefan
Website vastmaken aan de taakbalk in Windows 11 of 10

Soms kunnen kleine aanpassingen helpen om het werken met computers makkelijker te maken. Deze keer laat ik u zien hoe u een website kunt vastmaken aan de taakbalk in Windows 11 of 10.

Door een website vast te maken aan de taakbalk heeft u deze website altijd snel binnen handbereik. Het is een productiviteitstip die u veel tijd kan besparen wanneer u een bepaalde website met regelmaat bezoekt. Door een website vast te maken kunt u bijvoorbeeld een veelbezochte website via een enkele klik openen in de standaard browser, maar bijvoorbeeld ook een document of een RSS-feed.

Het helpt allemaal om de productiviteit te verhogen en het werken met uw computer nét dat beetje makkelijker te maken. Dit is hoe het werkt.

Website vastmaken aan de taakbalk in Windows 11 of 10

In deze artikel leg ik u uit hoe u een website vastmaakt aan de taakbalk via de Google Chrome, Microsoft Edge of Firefox browser.

Via Google Chrome

Open de Google Chrome browser. Ga vervolgens naar het website-adres van de website die u wilt vastmaken aan de taakbalk. Klik rechtsbovenin op het menu pictogram. In het menu klik op “Opslaan en delen” en vervolgens op “Snelkoppeling maken”.

Website snelkoppeling maken in Google Chrome

Geef de snelkoppeling een herkenbare naam en klik op “Maken” om de snelkoppeling aan te maken op het bureaublad.

Snelkoppeling maken

Nu u de snelkoppeling naar deze website heeft aangemaakt kunt u twee dingen doen. Windows 11 toont u een melding of u de snelkoppeling wilt vastmaken op de taakbalk, klik op “Ja” om te bevestigen.

Website vastmaken aan taakbalk melding Windows 11

Wordt deze melding nu niet weergegeven dan sleept u de snelkoppeling naar de taakbalk. Er wordt nu een website snelkoppeling geplaatst op de taakbalk.

Lees ook
Schaduw in lettertype tonen of verbergen in Windows 11 of 10

Website vastmaken aan de taakbalk in Windows 11 of 10 via Google Chrome

Via Microsoft Edge

Open de Google Chrome browser. Ga vervolgens naar het website-adres van de website die u wilt vastmaken aan de taakbalk. Klik rechtsbovenin op het menu pictogram. In het menu klik op “Meer hulpprogramma’s” en vervolgens op “Aan taakbalk vastmaken”.

Website vastmaken aan taakbalk via Microsoft Edge

U ziet nu een melding of u de website wilt vastmaken aan de taakbalk, klik op “Ja” om te bevestigen.

Website vastmaken aan taakbalk melding in Windows 11 via Microsoft Edge browser

U ziet nu een snelkoppeling naar deze website op de taakbalk. Wanneer u op deze snelkoppeling klikt, opent de website in deze standaard browser.

Website snelkoppeling taakbalk

Via Firefox

Om een website op de taakbalk te plaatsen en te openen in Firefox werkt net even anders dan in Google Chrome of Firefox. U dient de snelkoppeling zelf aan te maken.

Klik met de rechtermuisknop op vrije ruimte op het bureaublad. In het menu klik op “Nieuw” en vervolgens op “Snelkopppeling”.

Nieuwe snelkoppeling

Wijzig het doel naar:

"C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe" -url https://www.pc-tips.info/

Wijzig alles na “- url” naar de gewenste website. Klik op “Volgende”.

Pad wijzigen

Geef een herkenbare naam in voor de snelkoppeling en klik op “Voltooien”.

Naam voor snelkoppeling wijzigen

Er wordt nu een snelkoppeling op het bureaublad geplaatst. Sleep deze Firefox website snelkoppeling naar de gewenste plaats op de taakbalk.

Snelkoppeling slepen naar taakbalk

U heeft nu een Firefox website snelkoppeling vastgemaakt op de taakbalk. Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees ook:

Blijf op de hoogte
Ontvang elke twee weken een samenvatting van onze nieuwste PC tips rechtstreeks in uw e-mail.

Heeft u een computer vraag?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *