Wi-Fi verbonden maar geen internet? 4 tips om het op te lossen!

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen? Deel dit artikel via sociale media en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een PayPal donatie aan PC Tips.

Het kan voorkomen dat uw computer is verbonden met het Wi-Fi netwerk of een ethernet (via de kabelnetwerk), maar dat het verbinden met het internet niet werkt. Dit is frustrerend en waar moet u het zoeken?

De foutmelding kan voortkomen uit problemen met een router, de internetinstellingen of falende hardware. Het is belangrijk te controleren of er een verbinding mogelijk is via een ander apparaat op uw netwerk, bijvoorbeeld een mobiele telefoon.

Als de internetverbinding met een ander apparaat wel werkt dan is er een fout in de instellingen van bijvoorbeeld een computer. U kunt de internetverbinding via een ander apparaat bijvoorbeeld controleren via een speedtest website.

Als u heeft vastgesteld dat uw computer met hetzelfde Wi-Fi of Ethernet netwerk is verbonden als uw test apparaat, maar nog geen internetverbinding kan maken, volg dan de tips in dit artikel om het internet probleem te identificeren in Windows en op te lossen.

Wi-Fi verbonden maar geen internet

Ik raad u aan voordat u doorgaat om een Windows herstelpunt te maken. Deze informatie bevat tips die netwerk instellingen aanpassen. Indien u iets aanpast en het later terug wilt herstellen is een herstelpunt de makkelijkste en snelste methode.

Automatisch een IP-adres toewijzen

In de Windows zoekbalk type: ncpa.cpl. Klik op het configuratiescherm onderdeel.

ncpa cpl openen

Klik met de rechtermuisknop op de huidige netwerkverbinding, bijvoorbeeld een Wi-Fi verbinding of een Ethernet verbinding. Kies Eigenschappen uit het menu.

netwerkverbindingen

Voordat u verder gaat raad ik u aan om de instellingen zoals beschreven toe te passen, maar ook te noteren wat de vorige netwerkinstellingen waren.

Klik op de op de Internet Protocol versie 4 instellingen. Klik daarna op de Eigenschappen knop. In de IPv4 eigenschappen klik op Automatisch een IP-adres laten toewijzen. Klik daarna op Automatisch een DNS-serveradres laten toewijzen.

automatisch een ip adres verkrijgen

Klik daarna op de Geavanceerd knop.

Open het tabblad DNS. Vink de optie: De adressen van deze verbinding in DNS registreren uit. Klik op OK.

dns adres niet registeren in dns server

Controleer nu uw internet connectie via het netwerk.

Alternatieve DNS instellen

In de Windows zoekbalk type: ncpa.cpl. Klik op het configuratiescherm onderdeel.

ncpa cpl openen

Klik met de rechtermuisknop op de huidige netwerkverbinding, bijvoorbeeld een Wi-Fi verbinding of een Ethernet verbinding. Kies Eigenschappen uit het menu.

netwerkverbindingen

Voordat u verder gaat raad ik u aan om de instellingen zoals beschreven toe te passen, maar ook te noteren wat de vorige instellingen waren.

Klik op de op de Internet Protocol versie 4 instellingen. Klik daarna op de Eigenschappen knop.

Schakel de optie: De volgende DNS-serveradressen gebruiken in. Wijzig de voorkeur DNS-server naar: 8.8.8.8 en de alternatieve DNS-server naar: 8.8.4.4.

Beide zijn publieke DNS-servers van Google.

Alternatieve dns instellen in windows

DNS wissen en Winsock instellingen herstellen

Als u een geel uitroepteken ziet bij uw internet connectie dan kan het helpen om de DNS-cache te wissen en de Winsock TCP/IP-instellingen te herstellen naar standaardwaardes.

In de Windows zoekbalk type: cmd.exe. Klik met de rechtermuisknop op Opdrachtprompt en klik op Als Administrator uitvoeren.

Opdrachtprompt uitvoeren als Administrator

Type nu de volgende commando’s per lijn in Opdrachtprompt. Druk na iedere lijn op enter om het commando uit te voeren.

netsh int ip reset
{ENTER}

netsh winsock reset
{ENTER}

ipconfig /flushdns
{ENTER}

U ziet nu dat de commando’s per stuk zijn uitgevoerd in het Opdrachtprompt. U dient de computer te herstarten. Zorg dat u deze website heeft opgeslagen in uw favorieten om terug te keren voor meer tips om dit probleem op te lossen.

winsock tcp ip instellingen resetten in windows

Probleemoplosser netwerkadapter

Om een internet probleem te identificeren en op te lossen kunt u gebruikmaken van standaard probleemoplossers in Windows. Er is een probleemoplosser specifiek voor een netwerkadapter.

In het Windows systeemvak klik met de rechtermuisknop op het netwerk of Wi-Fi icoon. Kies Problemen oplossen uit het menu.

netwerkadapter probleem oplosser openen

De netwerkadapter probleemoplosser wordt nu gestart. U kunt kiezen welke netwerkadapter u wilt controleren. Ik raad aan om alle adapters te kiezen uit de lijst. Volg de stappen om het netwerk probleem te identificeren en mogelijk op te lossen.

netwerkadapter probleem oplossen geen internet wel wifi

Ik hoop dat u hiermee het netwerkprobleem of geen internet maar wel netwerkverbinding heeft kunnen identificeren dan wel oplossen.

Het belangrijkste is dat u zeker weet dat het probleem in Windows zit en niet in randapparatuur. Als een router of modem kapot is of geen internet heeft door bijvoorbeeld een storing van uw internet provider dan zoekt u zich een ongeluk naar een probleem waar u in Windows niets aan kunt veranderen.

Ik hoop u hiermee geholpen te hebben. Bedankt voor het lezen!

Lees meer tips of kom nog eens terug naar PC Tips voor nieuwe tips.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook 🙂

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Meer PC Tips

Laatste tips

computers

Hulp vraag en antwoord

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓