Widgets aanpassen en beheren in Windows 11

Meest gelezen tips

Stefanhttps://www.pc-tips.info/
PC Tips is een initiatief van een enthousiaste IT-specialist. Ik heb een passie voor IT en deel mijn computerkennis graag met andere mensen.

Geholpen?

Deel deze PC tip via Facebook of Twitter en help ook andere mensen. U kunt de onderstaande knoppen gebruiken of stuur een donatie aan PC Tips.

Als u Windows 11 gebruikt, is het u misschien opgevallen dat er een Widgets knop is toegevoegd aan de taakbalk. Door op dit Widgets pictogram te klikken, kunt u het openen om het laatste weer, aandeleninformatie en meer nieuws van over de hele wereld te zien.

Als u echter meer widgets wilt toevoegen of de widgets wilt aanpassen, dan leest u dit in dit artikel. Windows 11 maakt het mogelijk om een bepaalde widget te verbergen of te verwijderen, een specifieke sectie aan te passen, meer widgets toe te voegen, etc.

widgets in Windows 11

Widgets in Windows 11

Om widgets te gebruiken dient u zich aan te melden met een Microsoft-account. Na het aanmelden worden de widgets aan de linkerkant in Windows 11 zichtbaar.

Widgets toevoegen

Standaard bestaat de set aan widgets uit, weer, voorgesteld aan jou, topartikelen en eredivisie. U kunt nog meer widgets toevoegen door in het midden op de “Widgets toevoegen” knop te klikken.

Widgets aanpassen

U komt dan in de widgetinstellingen. Hier kunt u de volgende widgets nog toevoegen.

  • Family Safety
  • Taken
  • Verkeer
  • Weer
  • Outlook agenda
  • Tips
  • E-sport
  • Volglijst

Om uw widgets nog verder te personaliseren klikt u onderaan op uw interesses personaliseren.

Widgets toevoegen

Widgets aanpassen

Elke widget kunt u aanpassen. Dit doet u door in de rechterbovenhoek van het widgetvenster op de drie horizontale puntjes te klikken.

Widgets aanpassen

U kunt de grootte van de widget aanpassen naar klein, medium of groot. De inhoud van de widget aanpassen, bijvoorbeeld de weer locatie door op Widget aanpassen te klikken.

Widgets verwijderen

Om de widget te verwijderen klikt u op Widget verwijderen.

Ik hoop dat hiermee gelukt is om de widgets aan te passen naar wens. Lees ook, de taakbalk in Windows 11 aanpassen.

Windows 10? Nieuws en interesses in Windows 10 aanpassen.

Bedankt voor het lezen!

Deel deze PC tip via Sociale media en help ook andere mensen. Help mee en deel computerkennis via de onderstaande sociale media knoppen.

Hulp nodig? Of heeft u een vraag?

Ik help u graag. Graag een zo uitgebreid mogelijke beschrijving van uw computer probleem. U kunt uw vraag stellen onderaan middels het commentaar veld. Een bedankje mag ook :-)

Mijn computer hulp is gratis, maar zonder garanties. Indien u een vraag heeft gesteld dient u op deze pagina regelmatig te controleren of er een reactie is geplaatst. U ontvangt geen automatische e-mail bij een vraag of reactie.
Ik reageer binnen 24 uur op uw vraag, meestal sneller.

Uw bericht

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Aanbevolen PC Tips

Laatste tips

Hulp nodig?

Hulp nodig of een vraag?
Stel uw computervraag onderaan deze pagina ↓